Spring naar het artikel

Parkeren, bellen en betalen: 06-parkeren is super makkelijk. Of u nu vaak of af en toe, kort of lang parkeert. Iedereen met een mobiele telefoon kan gebruikmaken van 06-parkeren.

Het werkt als volgt:

 • Parkeer uw auto 
 • Bel, sms of gebruik de app om de parkeertijd te starten* 
 • Geef de code van het parkeergebied door (staat op de parkeerautomaat en verwijsborden) 
 • Beëindig voor het wegrijden de parkeertijd door weer te bellen, te sms'en of de app te gebruiken 
 • De parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht (via automatische incasso of creditcard)

Simpel, veilig en snel!

06-parkeren is voor iedereen makkelijk, kan met elk type telefoon, is niet afhankelijk van een telefoonprovider en kan met abonnement of prepaid. Of u nu vaak of af en toe, kort of lang parkeert in Rotterdam.

Betaal met Pay010

Om betaald parkeren te betalen kunt u de app Pay010 gebruiken. U betaalt net als bij de parkeerautomaat op straat vooraf met iDeal of creditcard. Dat kan ook op afstand, of voor uw bezoek. Pay010 kunt u zonder registratie gebruiken en u hoeft geen abonnement te nemen. Ook zijn er geen transactiekosten. Lees hier meer over deze Rotterdamse betaalapp.

Kosten

In Rotterdam betaalt u ook bij 06-parkeren 0,50 euro voor een tijdseenheid van 9, 12 of 18 minuten. Voor het gebruik van 06-parkeren betaalt u naast parkeergeld 0,15 euro tot 0,30 euro per parkeeractie. Of een vast bedrag per maand. De exacte kosten om gebruik te maken van 06-parkeren zijn afhankelijk van de gekozen aanbieder en betaalvorm. De extra kosten wegen vaak niet op tegen de keren dat je te veel betaalt als je de parkeertijd te lang inschat. En al helemaal niet tegen de kosten van een parkeerbon. Voor 06-parkeren in Rotterdam is geen parkeerkaart of sticker achter de voorruit nodig. Stadswachten controleren het kenteken en zien dan of de parkeerder betaalt met 06-parkeren.

Wie kan telefoneren, kan ook 06-parkeren!

Voor wie?

Voor u gebruik kunt maken van 06parkeren moet u zichzelf eerst aanmelden bij een van de aanbieders. Iedereen die in het bezit is van een mobiele telefoon en een lidmaatschap heeft bij één van de aanbieders kan 06-parkeren. De aanbieders zijn Park-line, Yellowbrick, SMSParking, ANWB (voor leden), Parkmobile, MKBBrandstof of Myorder. 06-parkeren is voor iedereen interessant en makkelijk, het kan met elk type telefoon en is niet afhankelijk van een telefoonprovider. Of je nu vaak of af en toe, kort of lang parkeert in Rotterdam.
De lidmaatschappen, de registratie en de betalingen voor 06-parkeren worden door de aanbieders afgehandeld. Met een lidmaatschap kunt u ook parkeren in andere steden. Kijk voor het actuele overzicht van deelnemende steden op de internetsites van de aanbieders van 06-parkeren.

Buitenlandse bezoekers

Bij Park-line, Parkmobile en SMSParking kunnen ook buitenlandse kentekens geregistreerd worden. Buitenlandse toeristen kunnen dus ook gebruikmaken van 06-parkeren. Maar dan moeten ze zich wel eerst aanmelden bij één van deze drie aanbieders van 06-parkeren.

Ondernemers

Ondernemers kunnen bij de aanbieders van 06-parkeren ook hun bezoek aanmelden. Bij Parkline en Parkmobile kunt u door meer kentekens op te voeren in uw account bezoek via uw persoonlijke pagina aan- en afmelden. SMSParking heeft voor bezoek van ondernemers InternetParking, Yellowbrick heeft hiervoor bezoekersparkeren en eventparking.

Veelgestelde vragen over 06-parkeren

06-parkeren is super makkelijk. Het werkt als volgt. U parkeert uw auto en u belt, sms't of gebruikt de app. U geeft het nummer van het parkeergebied (nummer op parkeerautomaat) door en u bent aangemeld.

Voor het wegrijden stopt u de parkeertijd net zo makkelijk. Belangrijk is dat u niet vergeet af te melden, anders loopt de parkeertijd door. Om dit te voorkomen kunt u een sms- of e-mailherinnering instellen.

Alle voordelen van 06-parkeren op een rij:

 • Bent u aangemeld, dan voorkomt u een parkeerbon
 • Niet meer haasten, omdat de parkeertijd afloopt
 • Niet meer te veel betalen omdat u de parkeertijd te lang inschat
 • Vanuit uw auto de parkeertijd starten en stoppen
 • Niet meer met pasjes en portemonnee over straat
 • Achteraf via automatische incasso of creditcard parkeergeld betalen
 • 06-parkeren is in veel Nederlandse steden te gebruiken

U meldt u zelf eenmalig aan bij één van de aanbieders; daarna kan je gebruikmaken van 06-parkeren. Het werkt als volgt:

 1. Parkeer uw auto
 2. Bel, sms of gebruik de app om de parkeertijd te starten (zorg ervoor dat de nummerherkenning aanstaat)
 3. Geef de code van het parkeergebied door (staat op de lichtbak van de parkeerautomaat)
 4. De stadswacht kan via het kenteken van de auto controleren of er is betaald
 5. Beëindig voor het wegrijden de parkeertijd door weer te bellen, te sms'en of de app te gebruiken
 6. De parkeerkosten worden achteraf in rekening gebracht (via automatische incasso of creditcard). Per aanbieder verschilt de frequentie van de afschrijvingen.

Let op! Om te voorkomen dat u te veel betaalt, is het belangrijk dat u niet vergeet uw auto af te melden. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk u aan te melden voor een herinneringsservice. Dan wordt u via sms of e-mail herinnerd aan de lopende parkeeractie. Voor de sms-herinnering betaalt u wel extra kosten, de e-mailherinnering is gratis.

In geen geval is gemeente Rotterdam verantwoordelijk voor een verkeerde, vergeten of een onterecht aangemelde parkeeractie. Voor een verzoek tot terugbetaling van de (verkeerd, onterecht of te veel betaalde) parkeerbelasting wendt u zich tot de aanbieder van 06-parkeren.

De kosten worden achteraf via automatische incasso of creditcard afgeschreven. Per aanbieder verschilt de frequentie van de afschrijvingen.

U kunt zich voor 06-parkeren aanmelden bij één van de aanbieders van 06-parkeren.

Ja, als u belt of sms't betaalt u kosten voor het gebruik. De kosten zijn afhankelijk van uw contract met de telefoonprovider.

De hoogte van de transactiekosten verschilt per aanbieder. Deze ligt ongeveer tussen de 0,15 euro en 0,30 euro per parkeeractie (starten en stoppen).

De stadswacht ziet, door het kenteken van de auto te controleren, of u betaalt bij één van de aanbieders van 06-parkeren.

De parkeeractie stop je hetzelfde als starten. U kunt dus bellen, sms'en, de app of internet gebruiken. Bij een aantal aanbieders kunt u de start- en stopmethode door elkaar gebruiken. Ga voor meer informatie naar de websites van uw eigen aanbieder.

Bij een vervangende auto geeft u het kenteken van uw vervangende auto door. Dit doet u via de site van uw aanbieder van 06-parkeren op uw persoonlijke pagina.

Dat is verschillend per aanbieder. Bij alle aanbieders is het opzeggen kosteloos. Ga voor meer informatie naar de website van uw aanbieder.

Ja, bij 06-parkeren betaalt u het voor het gebied geldende parkeertarief (parkeerbelasting). U betaalt niet langer dan de parkeertijd van het gebied.

Ja, alle aanbieders hebben apps voor verschillende besturingssystemen (Android, iPhone en sommige ook voor Blackberry en Windows).

Ja, 06-parkeren kan met abonnement of prepaid, met elk type telefoon en is niet afhankelijk van een bepaalde telefoonprovider.

Het is mogelijk kosteloos uw lidmaatschap of account op te zeggen. Ga voor meer informatie naar de website van uw aanbieder.

Bij alle aanbieders kunt u je online inzicht krijgen in de parkeerkosten. Ga voor meer informatie naar de website van uw eigen aanbieder.

Bij een aantal aanbieders kunnen ook buitenlandse kentekens geregistreerd worden. Buitenlandse toeristen kunnen gebruikmaken van 06-parkeren, maar dan moeten ze zich wel aanmelden bij een aanbieder van 06-parkeren.

Ja, dat kan bij een aantal aanbieders van 06-parkeren. Bijvoorbeeld door meer kentekens op te voeren in het account bezoek via ue persoonlijke pagina aan- en afmelden. Kijk voor meer informatie op de website van uw aanbieder.

06-parkeren is voor iedereen interessant en makkelijk. Het kan met elk type telefoon en is niet afhankelijk van een telefoonprovider. Of je nu vaak of af en toe, kort of lang parkeert in Rotterdam.

Weet u zeker dat u bent aangemeld en heeft u toch een parkeerboete hebt gekregen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw aanbieder van 06-parkeren via hun servicenummer of helpdesk. Zij kunnen u verder helpen.

Vergeet u na het parkeren om u af te melden bij je aanbieder, dan loopt de parkeertijd door. Neem in dit geval contact op met uw aanbieder van 06-parkeren. In geen geval is gemeente Rotterdam verantwoordelijk voor een verkeerde, vergeten of een onterecht aangemelde parkeeractie. Voor een verzoek tot terugbetaling van de (verkeerd, onterecht of te veel betaalde) parkeerbelasting moet u zich tot de aanbieder van 06-parkeren wenden.

Naast parkeerbelasting betaal je transactiekosten voor het gebruik van 06-parkeren. De extra kosten variëren per aanbieder. Zonder abonnement betaalt u tussen de 0,15 euro en 0,30 euro per parkeeractie (starten en stoppen). U betaalt achteraf via automatische incasso of creditcard. Meer over de tarieven vindt u op de websites van de aanbieders.

De aanbieders bieden in principe vergelijkbare diensten. Wel zijn er verschillen tussen de kosten, betaalmethode, beschikbaarheid en extra diensten.

Transactiekosten zijn de kosten die u betaalt voor het gebruik van de dienst 06-parkeren. Per keer dat u parkeert betaalt u een bedrag. Het bedrag per parkeeractie varieert per aanbieder en is ongeveer tussen de 0,15 euro en 0,30 euro per parkeeractie (starten en stoppen). Als u kiest voor een abonnement bij Parkmobile of Yellowbrick betaalt u maandelijks een vast bedrag. Meer over de tarieven vindt u op de websites van de aanbieders.