WW@WORK
Gepubliceerd op: 09-10-2019
Geprint op: 14-08-2020
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/wwatwork/
Spring naar het artikel

Heeft u een WW-uitkering die eindigt binnen zeven maanden? En heeft u daarna mogelijk recht op een bijstandsuitkering? Dan kunnen de adviseurs van WW@WORK u helpen om sneller betaald werk te vinden.

Als u op tijd een betaalde baan vindt, bent u na de WW niet afhankelijk van een bijstandsuitkering

Werk zoeken

Werk zoeken kost veel tijd en energie. Om succesvol te solliciteren moet je verschillende dingen goed kunnen. Geschikte vacatures zoeken, een goede - opvallende - motivatie schrijven met een compleet cv dat past bij de vacature. En tijdens een sollicitatiegesprek moet u goed over uzelf kunnen vertellen. Om de werkgever ervan te overtuigen dat u de juiste kandidaat bent.

Begeleiding van WW@Work

Hebt u nog geen nieuwe baan gevonden en eindigt uw WW-uitkering binnen zeven maanden? Maak dan gebruik van de begeleiding van team WW@WORK. Wat kan WW@WORK voor u doen?

 • Samen met één van de adviseurs gaat u aan de slag. U krijgt hulp en advies om succesvol te solliciteren. En u maakt afspraken over hoe vaak en op welke manier u contact heeft
 • U kunt deelnemen aan interessante, leerzame oefensessies zoals de ‘Met Lef Op Weg’ workshops. U gaat op een leuke manier oefenen om uw sollicitatievaardigheden te versterken
 • U ontvangt wekelijks een vacatureaanbod per e-mail. Kijk ook alvast naar vacatures
 • De adviseur nodigt u uit voor banenmarkten, speedmeets (korte gesprekken met verschillende werkgevers) en bezoeken aan werkgevers.

WW@WORK kan u begeleiden als:

 • uw WW-uitkering binnen zeven maanden stopt én
 • u na de WW mogelijk recht heeft op een bijstandsuitkering én
 • u in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas woont.

Wilt u weten of u na de WW mogelijk recht heeft op een bijstandsuitkering? Kijk voor meer informatie op de pagina Bijstandsuitkering.

Het UWV stuurt u een uitnodiging voor een algemene voorlichtingsbijeenkomst. Er zijn twee verschillende voorlichtingsbijeenkomsten.

 1. Uw WW-uitkering stopt binnen nu en drie maanden
  Deze bijeenkomst bestaat uit drie delen:
  • Algemene informatie over de bijstandsuitkering en over de begeleiding van WW@WORK
  • Een afspraak voor een kennismaking met uw adviseur
  • Eén van de twee workshops van recruiters van een uitzendbureau:
   • ‘Pitch & STARR’ van uitzendbureau Unique. U leert hoe u enthousiast en krachtig over uzelf vertelt.
   • ‘Verkoop jezelf in een sollicitatiegesprek’ van uitzendbureau Randstad. U leert wat u enthousiast en krachtig over uzelf vertelt.
 2. Uw WW-uitkering stopt binnen vier tot zeven maanden
  Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de bijstandsuitkering en over de begeleiding van WW@WORK. Na afloop krijgt u een e-mail met daarin alle informatie en de naam van uw adviseur. U bepaalt zelf of u een afspraak wilt maken met uw adviseur om te starten met de begeleiding.
  Hebt u na drie maanden geen betaald werk gevonden en geen contact gehad met uw adviseur? Dan krijgt u een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Tijdens de begeleiding van WW@WORK gaan uw afspraken met het UWV gewoon door. Als uw WW-uitkering stopt, eindigt ook de begeleiding van WW@WORK. Ook als u betaald werk vindt, eindigt de begeleiding. *)

*) als uw maandelijkse inkomsten hoger zijn dan de voor u geldende bijstandsnorm

Meer weten?

 • Kijk voor informatie over de bijstand op de pagina Bijstandsuitkering
 • Informatie over de aanvraag van een bijstandsuitkering en over wat de gemeente met uw aanvraag doet, vindt u op de pagina Aanvraag uitkering
 • Vragen over uw WW-uitkering kunt u stellen via Werk.nl.

Meer informatie

Voldoet u aan de voorwaarden voor WW@WORK, maar hebt u nog geen uitnodiging gekregen? En wilt u graag naar een voorlichtingsbijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar wwatworkwi@rotterdam.nl. Ook voor andere vragen kunt u dit e-mailadres gebruiken.

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk u juiste, volledige en actuele informatie te bieden. Omdat we dit niet altijd kunnen garanderen, kunt u geen rechten aan deze informatie ontlenen.

\