WerkLoont
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 07-10-2022
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/werkloont/
Ga naar de hoofdinhoud

U ontvangt een bijstandsuitkering van de gemeente Rotterdam. Of u heeft een uitkering aangevraagd. Dit betekent dat u op zoek bent naar werk. U heeft met uw consulent van de gemeente besproken dat WerkLoont u daarbij gaat helpen.

Hier vindt u meer informatie over WerkLoont.

WerkLoont is een onderdeel van het werk- en ontwikkelcentrum van de gemeente, in Rotterdam-Delfshaven. Rotterdammers met een bijstandsuitkering krijgen hier deskundige ondersteuning bij het vinden van betaald werk. De begeleiding van WerkLoont duurt 15 weken. Of korter, als u eerder werk vindt. U kunt zich niet zelf aanmelden bij WerkLoont. Uw consulent meldt u aan.

Trainingen en begeleiding

U wordt na uw aanmelding uitgenodigd voor een gesprek, met uw ontwikkelcoach. De gesprekken gaan over uw kwaliteiten en capaciteiten en uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. We praten ook over zelfvertrouwen en een positieve kijk op de arbeidsmarkt. En er is veel aandacht voor uw persoonlijke ontwikkeling. Ook volgt u verschillende trainingen die gaan over uw drijfveren, ontwikkelpunten en belemmeringen. Ook onderzoekt u waar uw kansen op de arbeidsmarkt liggen en bereidt u zich voor op uw sollicitaties. U leert bijvoorbeeld om een goed cv te maken en om een sollicitatiegesprek te voeren. De groepstraining is digitaal en/of op de locatie van WerkLoont

Werkervaring

Naast de gesprekken en groepstraining kunt u werkervaring opdoen bij Rotterdam Inclusief (RI). Daarmee went u aan het ritme van een werkweek. Werkt u al parttime? Dan is dat meestal genoeg.

Vacatures en solliciteren

De coaches van WerkLoont helpen u bij het zoeken naar vacatures die goed bij u passen. Dit kan digitaal of op de locatie bij WerkLoont. U gaat zelf ook vacatures zoeken en sollicitatiebrieven schrijven. U kunt daarvoor bij WerkLoont computers en printers gebruiken. Er zijn altijd coaches aanwezig om u daarbij te helpen.

Denkt u dat de begeleiding van WerkLoont goed bij u past? Bespreek dit dan met uw consulent van de gemeente.

Meer informatie

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk u juiste, volledige en actuele informatie te bieden. Omdat we dit niet altijd kunnen garanderen, kunt u geen rechten aan deze informatie ontlenen. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.