Spring naar het artikel

Gemeente Rotterdam geeft 1.350 studenten de kans om zichzelf te laten zien. Pak jij deze kans? Je werkt tijdens je stage aan jouw persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een professional op je vakgebied.

Je kunt bij ons terecht voor een snuffel-, praktijk-, meewerk-, afstudeerstage en zelfs voor een werkervaringsplaats! Wij zijn heel benieuwd naar je unieke jonge blik op onze organisatie.

Voor gerichte open sollicitaties kun je altijd mailen naar stageplaza@rotterdam.nl. Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk zes weken voor aanvang van je stage naar ons toe.

'Gemeente Rotterdam biedt mij de kans om mezelf te blijven ontwikkelen en ik kan hier erachter komen wat echt bij mij past.'

Dominique - stagiair

Stagevergoedingen

  • Ga jij tussen de zes en twaalf weken stage lopen? Dan krijg je een onkostenvergoeding van 95 euro per maand.
  • Je krijgt een gedeeltelijke reiskostenvergoeding als je met het OV of met de auto komt.
  • Hieronder de stagevergoedingen bij stages van 80 uur of meer:
Niveau Stagevergoeding
een stagiair op vmbo-niveau € 149,20 (10% van schaal 1-0)
een stagiair op mbo-niveau € 298,40 (20% van schaal 1-0)
een stagiair op hbo-niveau € 447,60 (30% van schaal 1-0)
een stagiair op wo-niveau € 522,60 (35% van schaal 1-0)

Veelgestelde vragen over stagelopen bij gemeente Rotterdam

Wij proberen jouw stageverzoek binnen enkele dagen te bevestigen. Vervolgens gaan wij op zoek naar een passende stageplaats en begeleider. Een uitnodiging voor een eventueel sollicitatiegesprek verloopt via de stagebegeleider. Als je na 4 weken geen reactie van ons hebt gekregen, kun je er vanuit gaan dat er geen stageplek naar jouw wensen beschikbaar is.

Een sollicitatie via stageplaza@rotterdam.nl is een 'open sollicitatie'. Als je na  4 weken niets hebt gehoord, kun je er vanuit gaan dat er momenteel geen stageplek naar jouw wensen beschikbaar is. Je kunt jouw stageverzoek dan eventueel opnieuw indienen.

Jouw stageverzoek wordt 6 weken lang bewaard. Na deze periode wordt de sollicitatie automatisch uit ons systeem verwijderd.

Open stageverzoeken die minder dan 6 weken van tevoren bij ons worden ingediend, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Bij gesloten sollicitaties kan dit anders zijn, maar hier hebben wij vooraf helaas geen zicht op.

Verzoeken worden na 6 weken automatisch uit ons systeem verwijderd. Daarnaast kan in de periode tussen de twee sollicitaties veel veranderd zijn. Om op de hoogte te zijn van jouw meest recente situatie vragen we je om zowel je CV als je motivatiebrief opnieuw in te dienen.

In een stageverzoek is het belangrijk om de volgende gegevens mee te sturen:

  • CV;
  • korte motivatie(brief);
  • (potentiële) stageperiode met het liefst een start- en einddatum;
  • jouw opleidingsniveau, studie/opleiding en schoolinstelling;
  • of het een afstudeerstage, werkervaringsplek, meewerkstage of snuffelstage betreft.

Er is binnen gemeente Rotterdam een mogelijkheid tot stagevergoeding (zie het kopje ‘Stagevergoedingen’). In de meeste gevallen ontvang je als stagiair een stagevergoeding. Wij kunnen echter geen garantie geven dat iedere afdeling een stagevergoeding biedt.

Gemeente Rotterdam staat open voor studenten van alle studierichtingen. Op basis van jouw wensen kijken we naar de mogelijkheden. Bij open sollicitaties kunnen wij echter geen garantie geven dat er een stageplek is die aansluit bij jouw studierichting.

Een (afstudeer)stage is een stage met verplichtingen of opdrachten vanuit een schoolinstelling. Wanneer je niet (meer) op school zit en vrijwillig ervaring op wil doen, gaat het om een werkervaringsplek.

Het is geen vereiste voor een stageplek dat je in Rotterdam woont. De motivatie om voor een prachtige stad als Rotterdam te werken, moet uiteraard wel aanwezig zijn!

Ja. Iedere werknemer, stagiair en trainee is verplicht tot het aanvragen van een VOG. Nadat alle stageformulieren zijn ingeleverd bij HR, ontvang je een link om jouw VOG aan te vragen. Na ontvangst lever je jouw VOG in bij HR. Het bedrag van het VOG wordt automatisch gedeclareerd. Hier hoef je geen declaratieformulier voor in te vullen.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Mail je vraag naar stageplaza@rotterdam.nl.