Stage010
Gepubliceerd op: 22-02-2021
Geprint op: 10-05-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/stage010/
Ga naar de hoofdinhoud

De campagne stage010 roept via www.stage010.nl bedrijven in de regio Rijnmond op stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten.

Veel stageplekken zijn door de coronacrisis in de afgelopen tijd weggevallen: ruim 4.000 mbo-studenten zijn dringend op zoek naar een stageplek.

Stage010.nl

Op de campagnewebsite Stage010.nl vinden bedrijven informatie over de actie en de mogelijkheden en voorwaarden die er voor bedrijven zijn om stageplekken aan te kunnen bieden. Om een mbo-student te plaatsen, is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat het bedrijf een erkend leerbedrijf is. Ook worden erkende leerbedrijven opgeroepen om hun beschikbaarheid te verruimen.

Help de MBO-talenten

De initiatiefnemers vragen om geschikte stageplekken om zo de enthousiaste mbo-talenten te helpen in hun verdere ontwikkeling. Voor mbo-studenten is leren in de praktijk namelijk een cruciaal onderdeel van hun opleiding om zo hun vak te leren.

Momenteel is de grootste stijging van de tekorten vooral in functies als verpleegkundige individuele gezondheidszorg, mbo-verpleegkundige, helpende zorg & welzijn, (assistent) verkoper, expert IT & devices, kok, medewerker, coördinator of manager in (haven) logistiek, leidinggevende travel en hospitality, assistent constructie, juridisch administratief medewerker en sport & bewegingsleider. Jaarlijks starten in de regio Rijnmond 20.000 mbo-studenten in februari aan hun stage.

'Help alsjeblieft mee! Studenten van nu zijn de werknemers van de toekomst!'

Said Kasmi - wethouder

Oproep

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme): 'Ook binnen de gemeente Rotterdam proberen we zoveel mogelijk stageplekken voor Rotterdamse studenten te creëren. Ik roep werkgevers in de stad en regio op om ons voorbeeld te volgen. Er is een groot tekort aan stageplaatsen. Help alsjeblieft mee! Studenten van nu zijn de werknemers van de toekomst!'

Samenwerking

De campagne is een initiatief van mbo-opleiders Albeda, Zadkine, STC en Techniek College Rotterdam samen met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), de gemeente Rotterdam en de werkgeversorganisaties MKB Rotterdam Rijnmond en VNO-NCW Rotterdam.