Schulddienstverlening voor ondernemers en zzp’ers
Gepubliceerd op: 14-03-2019
Geprint op: 19-04-2019
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/schulddienstverlening-ondernemers/
Spring naar het artikel
Foto: Willem de Kam

U bent ondernemer en u heeft problematische schulden. U wilt graag doorstarten met uw bedrijf, maar het lukt u niet om de schulden aan te pakken. Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) biedt schulddienstverlening voor ondernemers en zzp-ers.

Bekijk eerst ons filmpje (1,5 minuut):

Voor het saneren van schulden kunt u een bedrijf inschakelen om u te ondersteunen. Aan deze schuldhulpverlener moet u een voorschot betalen. Mogelijk bent u niet in staat om dit te betalen. Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) biedt ondernemers de mogelijkheid toch zo’n bedrijf in te schakelen. RBZ heeft hierover afspraken gemaakt met een professioneel bureau.

De ondersteuning bestaat uit schuldsanering en budgetbegeleiding. Het bureau kan met uw schuldeisers afspraken maken en bijvoorbeeld betalingsvoorstellen doen of komen tot een ander akkoord. Verder gaat u bij budgetbegeleiding aan de slag met uw inkomsten en (privé-) uitgaven om financieel gezond te worden en te blijven. Tijdens het traject wordt bepaald hoe de ondersteuning wordt geregeld.

Voor schulddienstverlening geldt een aantal voorwaarden, zoals:

  • u wilt doorstarten met uw bedrijf
  • sanering is noodzakelijk voor het doorstarten
  • u beschikt op termijn over afloscapaciteit
  • uw jaarcijfers zijn bekend
  • u woont in Rotterdam of in een van de gemeenten waar RBZ voor werkt.

Soms is het nodig dat u eerst uw administratie op orde brengt, zodat er inzicht is in de schuldenproblematiek. Als u dat zelf niet kunt, dan kan De Rotterdamse Zaak u daarin ondersteunen.

De consulent van RBZ bekijkt in een gesprek samen met u of u in aanmerking komt voor deze schulddienstverlening.

Aanmelden gesprek

Wilt u weten of RBZ iets voor u kan betekenen? Meldt u zich dan aan voor een gesprek. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden om u te ondersteunen. Dit gesprek duurt een half uur tot drie kwartier.

De gesprekken vinden plaats op het OnderNemerSplein in Rotterdam. De gesprekken vinden plaats op het OnderNemerSplein in Rotterdam. Woont u in Zoetermeer of Gouda? Dan is het gesprek in uw woonplaats. Woont u in Vlaardingen, Schiedam of Maassluis (Stroomopwaarts)? Dan vindt het gesprek in Vlaardingen plaats. Als u in Leiden, Oegstgeest of Leiderdorp woont, dan is uw gesprek in Leiden.

U kunt zich op 3 manieren aanmelden voor een gesprek:

  1. u reserveert zelf uw afspraak
  2. u belt het algemene telefoonnummer 14 010 tijdens kantooruren. Vraag naar Rotterdam, Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ)
  3. u meldt zich aan door onderstaand formulier in te vullen. RBZ nodigt u per e-mail zo snel mogelijk uit voor een gesprek

Meer lezen over privacy en hoe gemeente Rotterdam met persoonsgegevens omgaat? Kijk op rotterdam.nl/privacy

RBZ werkt voor de meeste gemeenten in de regio Rotterdam. Als u inwoner bent van een van onderstaande gemeenten kunt u bij RBZ terecht.

Alblasserdam Krimpen a/d IJssel Rotterdam
Brielle Lansingerland Schiedam
Capelle a/d IJssel Leiden Sliedrecht
Dordrecht Leiderdorp Vlaardingen
Gouda Maassluis Westvoorne
Hardinxveld-Giessendam Midden-Delfland Zoetermeer
Hellevoetsluis Nissewaard Zuidplas
Hendrik-Ido-Ambacht Oegstgeest Zwijndrecht
Hoeksche Waard Papendrecht  
Krimpenerwaard Pijnacker-Nootdorp  

Een ondernemer vertelt hoe hij een doorstart heeft kunnen maken met ondersteuning van RBZ. Bekijk hier een filmpje, dat gemaakt is door het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid.

Wat doet RBZ nog meer?

RBZ ondersteunt en coacht ook mensen die een onderneming willen starten vanuit een (bijstands-) uitkering. Ook ondernemers met schulden en binnenvaartschippers met ondernemersproblemen kunnen terecht bij RBZ.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 14 010, vraag naar Rotterdam, Regionaal Bureau Zelfstandigen.
Postadres: Postbus 1024, 3000 BA  Rotterdam
E-mail: rbz.wi@rotterdam.nl

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk u juiste, volledige en actuele informatie te bieden. Omdat we dit niet altijd kunnen garanderen, kunt u geen rechten aan deze informatie ontlenen. Wilt u meer weten, neem dan contact op met RBZ.