Spring naar het artikel

Alle vrachtwagens die zich op de Maasvlakte bevinden moeten geregistreerd staan bij gemeente Rotterdam.

Nederlandse vrachtauto’s staan automatisch geregistreerd via een koppeling met de RDW database (basis voertuigregistratie).

Vrachtauto’s met een buitenlands kenteken

De Gemeente Rotterdam kan geen gebruik maken van buitenlandse voertuigregistraties. Daarom zijn alle vrachtauto’s met een buitenlands kenteken verplicht zich te registreren bij gemeente Rotterdam. Dit is gratis en éénmalig met de link hieronder.

Bijzondere voertuigen

In artikel 3 van het ontheffingenbesluit zijn de bijzondere voertuigen voor de Maasvlakte limitatief benoemd.
Vrachtauto’s met een zware laadkraan staan bij de RDW niet herkenbaar als ‘kraanwagen’ geregistreerd. Zij kunnen hun status bij de landelijke registratie milieuzones.nl aanmelden. Dan geldt deze registratie voor alle Nederlandse milieuzones.
Andere bijzondere voertuigen, die zich op geen andere manier kunnen registreren als bijzonder voertuig, kunnen een verzoek doen via supportovv@rotterdam.nl.

Exceptioneel transport

Voertuigen die exceptionele transporten uitvoeren zijn volgens het ontheffingenbeleid (artikel 2.2) ontheven tot een leeftijd van 13 jaar oud. Het gaat dan alleen om voortuigen met een langdurige RDW-ontheffing voor exceptioneel transport. De kentekens van de trekkende voertuigen moeten bij de gemeente bekend zijn om sancties te voorkomen. U kunt uw wagens met uw RDW klantnummer aanmelden voor exceptioneel transport via onderstaande links:

LET OP!

  • Een registratie staat niet gelijk aan een ontheffing
  • Elke vrachtwagen met een buitenlands kenteken moet zich registreren. Ook de vrachtwagens die voldoen aan de toegangseisen. Dit registreren hoeft slechts éénmalig te gebeuren.
  • Heeft u uw vracht wagen niet geregistreerd en bevindt u zich toch op de Maasvlakte? Dan staat daarop een boete van € 2.250,- per overtreding (voor particulieren € 340,-)