Onderwijshuisvesting Hillegersberg-Schiebroek
Gepubliceerd op: 02-10-2018
Geprint op: 22-01-2019
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/onderwijshuisvesting-his/
Spring naar het artikel

De komende jaren vindt op verschillende plekken in Hillegersberg-Schiebroek sloop en nieuwbouw plaats. De aanleiding voor deze werkzaamheden is dat er nieuwe onderwijs- en zorglocaties in het gebied worden gerealiseerd.

De huidige gebouwen op de locaties zijn sterk verouderd en zijn daarom aan vernieuwing toe. Omdat het gaat om maatschappelijk vastgoed neemt de Gemeente Rotterdam de ontwikkeling van deze locaties voor haar rekening.

Argonautenweg 55

De gemeente Rotterdam bouwt de komende jaren aan twee nieuwe schoolgebouwen aan de Argonautenweg. De gebouwen komen op de plek waar nu het Wolfert Dalton college staat. Naast het Wolfert Dalton krijgen ook de VSO-vmbo/mavo/havo/vwo van Mytylschool De Brug onderdak in het nieuwe gebouw.

De Hazelaar

Aan de Hazelaarweg bouwt de gemeente Rotterdam aan een nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum. Het centrum biedt onderdak aan mytylschool De Brug, de Tyltylschool en Rijndam Revalidatie. In het plan zijn ook gymzalen en een zwembad opgenomen.

Ringdijk 84

Op deze locatie is momenteel Rijndam Revalidatie en Mytylschool De Brug gehuisvest. De huidige gebouwen zullen worden gesloopt en de locatie zal worden verkocht. Dit traject wordt op dit moment voorbereid, waarna er meer informatie kan worden gedeeld over de vervolgstappen.

Meer informatie

De gemeente Rotterdam spant zich voortdurend in om de onderwijshuisvesting waar nodig te verbeteren. Meer informatie over deze huisvestingsopgave is te vinden op onderwijs010.nl/onderwijshuisvesting.