Financiële ondersteuning ouders
Gepubliceerd op: 12-05-2020
Geprint op: 26-09-2022
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/financiele-steun-ouders/
Ga naar de hoofdinhoud

Ouders met een inkomen op bijstandsniveau kunnen in Rotterdam voor hun kinderen financiële ondersteuning krijgen.

Hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden.

Stichting Meedoen in Rotterdam

Ouders met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum kunnen een aanvraag voor hun kinderen (4 tot 18 jaar) doen voor onder andere fiets, Chromebook, Squla, zwemles en aanvragen voor Jeugdfonds Sport en Cultuur. Kijk voor actuele informatie op Meedoen in Rotterdam. Stichting Meedoen in Rotterdam maakt deel uit van samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen.

Jeugdtegoed

Het Jeugdtegoed is voor Rotterdamse kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar van ouders en verzorgers met een laag inkomen. Dit tegoed kan worden uitgegeven aan sport- en schoolspullen, kleding, fiets, laptop, tablet, grafische rekenmachine en openbaar vervoer. Het Jeugdtegoed is een bedrag dat gestort wordt op de Rotterdampas en uitgegeven kan worden bij verschillende winkels en de RET. Het kan niet worden gebruikt voor bijvoorbeeld een schoolreis, maar wel voor allerlei andere (school)gerelateerde zaken.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren van 0 t/m 17 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Ouders kunnen via een contactpersoon een aanvraag indienen. Bijvoorbeeld een leerkracht, maatschappelijk werker of buurtcoach. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de sportclub of cultuurinstelling. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt deel uit van samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen.

Jeugdeducatiefonds

Uit het Jeugdeducatiefonds kunnen ouders en verzorgers met weinig inkomen voor hun kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar een bedrag krijgen voor het betalen van schoolreisjes, bijles of bijvoorbeeld een laptop.