Film en Media Office
Gepubliceerd op: 25-03-2019
Geprint op: 07-04-2020
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/film-en-media-office/
Spring naar het artikel

Welkom bij de Rotterdam Film & Media Office (RFMO), het centrale loket voor film- en mediamakers. De RFMO heeft ruime ervaring met het begeleiden van producties.

RFMO helpt u bij het verkrijgen van benodigde toestemming en/of vergunningen voor het filmen in de stad. De RFMO is een team binnen de afdeling Cultuur en bestaat uit specialisten waaronder de Film Commissioner, lid van de Association of Film Commissioners International (AFCI) en de European Film Commissions Network (EUFC).

Onderstaande showreel geeft een impressie van de dynamiek van Rotterdam en hoe de stad door verschillende producenten als decor is gebruikt.

  1. Voordat u toestemming krijgt om te filmen, moet u eerst kennisnemen van Filmen in Rotterdam (pdf). Het protocol maakt de Rotterdamse werkwijze inzichtelijk en geeft aan welke vergunningen en/of toestemmingen nodig zijn
  2. Check vervolgens of er op de door u gewenste datum en locatie geen andere evenementen zijn of cruiseschepen liggen. Dit om dubbel gebruik van een locatie te voorkomen
  3. Als u de bovenstaande twee stappen heeft doorlopen kunt u uw opname inschrijven in de Centrale Filmplanning. Na inschrijving ontvangt u een inschrijvingsbewijs met daarbij de routing voor vergunningen en ontheffingen. Let op! Inschrijving in de Centrale Filmplanning geeft niet automatisch toestemming voor opnamen.

De Film- en Mediavisie 2019-2022 (pdf) is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam. De visie zet in op het versterken van het Rotterdamse film- en mediaklimaat en in het bijzonder op de toename van kwalitatieve film-, tv- en mediaproducties.

  • Saskia Kagchèl, Film Commissioner
  • Tessa van de Spek, assistent Film Commissioner
  • Martijn van der Mark, senior beleidsadviseur Media
  • Carin Rotscheidt, adviseur algemeen en VIP-trajecten
  • Esra Tapan-Arslan, assistent adviseur ESF2020

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wenst u nadere informatie? Neem dan contact op met Rotterdam Film & Media Office, telefoon 06 - 481 386 14.

\