Proef Evenementenkraskaart
Gepubliceerd op: 29-05-2019
Geprint op: 19-08-2019
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/evenementenkraskaart/
Spring naar het artikel
Foto: Eric Fecken

Om horecaondernemers meer ruimte te bieden en de regeldruk te verminderen start de gemeente met de proef evenementenkraskaart. De proef loopt van 1 juni tot 31 oktober 2019.

In vier gebieden wordt onderzocht of het organiseren van kleinschalige evenementen bij horeca sneller en flexibeler kan.

Hoe werkt de proef?

Horecaondernemers die meedoen aan de proef krijgen een vergunning ‘Evenementenkraskaart’. Hiermee mogen zij maximaal vijf kleinschalige evenementen op of aan hun terras organiseren. In de vergunning staat beschreven onder welke voorschriften de evenementen mogen plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan het geluidsvolume en het maximale aantal bezoekers. Ten minste twee werkdagen voordat het evenement plaatsvindt, moet de horecaondernemer het evenement melden bij de gemeente. Ook moeten bewoners in de nabije omgeving van de horecazaak worden geïnformeerd dat er een evenement plaatsvindt.

De locaties van de proef zijn:

  • Hoek van Holland strand (Zeekant)
  • Hofbogen, Raampoortstraat
  • Hart van Zuid, Gooilandsingel tussen Boerhaavestraat tot en met Annie MG Schmidtplein
  • Raadhuisplein in Rozenburg

Veelgestelde vragen

Per gebied mogen maximaal 5 ondernemers deelnemen. In Hoek van Holland Strand geldt hiervoor een uitzondering. Hier mogen maximaal 13 ondernemers deelnemen.

Overlast of misbruik van de regeling kan een intrekking van de kraskaart tot gevolg hebben.

Overlast melden kan bij de toezichthouders:

Het experiment is succesvol als ondernemers snel en makkelijk evenementen hebben kunnen organiseren en als deze evenementen een positieve bijdrage hebben geleverd aan de verlevendiging van de buurt. De uitkomsten van de proef worden met de gemeenteraad besproken en aan de hand daarvan wordt bekeken of aanpassing van huidige beleid gewenst is.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u nadere informatie? Neem dan contact op met Team Evenementenvergunningen, telefoon 14 010.