Ecostars
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 15-05-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/ecostars/
Ga naar de hoofdinhoud

Ecostars is een erkenningsregeling voor vervoerders van vracht en personen. Het doel is de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren en het brandstofverbruik van vervoerders te helpen terugdringen.

Deelname aan ECOSTARS levert u als vervoerder een aantal zaken op:

  • gratis advies over brandstofvermindering en verbetering van efficiënt, duurzaam transport
  • voordelen in de Rotterdamse binnenstad
  • een invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder een bijdrage aan de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving
  • een vermelding op de Ecostars-website bij ‘Ecostars-leden’ en positieve publiciteit.

Hoe meer sterren, des te beter uw bedrijf presteert op het gebied van duurzaam transport en duurzame distributie. Naast uw score ontvangt u praktische adviezen, waarmee u uw besparing en score verder kunt verhogen.

Meer dan 400 bedrijven

Inmiddels zijn in Rotterdam al zo'n 450 ECOSTARS-certificaten uitgedeeld. Organisaties die hun bedrijfsvoering milieuvriendelijker maken, kunnen zich opnieuw laten beoordelen en zo een extra ster verdienen. Zo werken transportbedrijven en andere vervoerders in Rotterdam uiteindelijk toe naar 5 sterren voor duurzaamheid.

Meer informatie

Bedrijven met transport in Rotterdam kunnen zich vrijwillig aanmelden voor het ECOSTARS-programma. Wilt u meer informatie of u aanmelden? Bezoek de ECOSTARS-website.