Ecostars
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 26-07-2021
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/ecostars/
Ga naar de hoofdinhoud

Ecostars is een programma van de gemeente Rotterdam en dat ondernemers op weg helpt naar schone en slimme logistiek. Door adviesgesprekken, waarderingen en (online) evenementen kunnen ondernemers zichzelf laten informeren.

Het Ecostarslogo

En zich laten belonen voor stappen richting schone en slimme logistiek. Binnen het Ecostars-programma kunt u in uw tempo de overstap naar duurzamer vervoer(en) maken.

Ecostars City en Road

Binnen het programma onderscheiden we twee onderdelen: Ecostars City en Ecostars Road.  Afhankelijk van de activiteiten van uw bedrijf, neemt u deel aan een van de twee onderdelen:

  • Ecostars City. Voor kleine ondernemers, zzp’ers en grote bedrijven die met bestelbussen en vrachtwagens rijden in de stad Rotterdam binnen de ZES-zone.
  • Ecostars Road. Voor alle bedrijven die met vrachtwagens en bestelbussen op de wegen rond Rotterdam rijden.

Het nieuwe waarderingssysteem (per 1 juni 2021 van kracht) is hierop aangepast (zie afbeelding hieronder). Rijden met brandstof aangedreven voertuigen in de stad is niet meer in de waardering meegenomen. En voor de brandstof aangedreven voertuigen die buiten de stad rijden is de waardering aangescherpt.

Weet u niet zeker in welke categorie u valt of wilt u meer weten? Dan kunt u een afspraak maken met een van onze logistiek makelaars via ecostars@rotterdam.nl.

Benieuwd wie zich al bij Ecostars hebben aangesloten?

Bekijk het ledenoverzicht op de website van Logistiek 010.

Meer informatie

Wilt u updates ontvangen rondom slimme en schone logistiek in Rotterdam? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Logistiek 010 en volg ons op LinkedIn.