Ga naar de hoofdinhoud

01 mei 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

Wandel, fiets en geniet tijdens Parkenmaand

In mei barst het van de wandelingen, fietstochten, kinderactiviteiten en workshops in de Rotterdamse parken. Ook het culturele aanbod is groot, met bijvoorbeeld ‘dansen in het park’, kleine concerten en theater. Want mei is Rotterdamse Parkenmaand.

Rotterdam heeft veel verschillende parken, elk met hun eigen karakter. Van het Zuiderpark tot het Kralingse Bos en van het Vroesenpark tot het Eiland van Brienenoord. U kunt ze in mei allemaal ontdekken, want het is Rotterdamse Parkenmaand. In totaal zijn er meer dan 100  activiteiten. Voor sommige is een ticket nodig, meestal gratis. En speciaal voor kinderen is er een speciale ‘kinderparkenmaand’.  

Wandelen met boswachters

U kunt tal van wandelingen maken. Bijvoorbeeld met een van de Rotterdamse boswachters door het Kralingse Bos, het Zuiderpark, het Schiebroeksepark, het Ruitgeplaatbos en over het Eiland van Brienenoord. De boswachters laten zien wat hun werkzaamheden zijn en vertellen over de planten en dieren in de parken. Maar er zijn veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld een bomenwandeling langs de Heemraadssingel of op Begraafplaats Crooswijk, of een rondleiding door Park 1943 met stadsdokter Rini Biemans. 

Rugzakroutes en safari's

Kinderen kunnen hun lol op met bijvoorbeeld rugzakroutes, speurtochten en safari’s. Ze kunnen waterbeestjes vangen of onderzoeken wat er allemaal in de bodem leeft. En er zijn  schaapscheerfeesten, projecten met zwerfvuil en zelfs een schrijfwedstrijd.

Magie in het park

Zin in meer cultureel vertier? Er zijn gedurende de maand allerlei voorstellingen. Zoals op zondag 14 mei die van Fase, met een combinatie van circus en dans in Het Park (bij de Euromast). Op 20 mei is spelen John Buijsman en Michiel Nooter het stuk 'De Recreanten' op het Volkstuinpark VTV Blijdorp. En op 21 mei in Het Park: Murikamification, een magische en surrealistische dansperformance, geïnspireerd door de verhalen van Haruki Murakami. 

Het dak op

Ook de dakparken zijn onderdeel van parkenmaand. Zo is er elke zondag in mei een wandeling over het Luchtpark en de DakAkker (dakboerderij) op het Schieblock. Ook op het Dakpark Rotterdam (in Delfshaven) worden excursies en activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

De Parkenmaand is een initiatief van het Rotterdams Parkenoverleg en het Rotterdams Milieucentrum. Hier vindt u het hele programma van de Rotterdamse Parkenmaand. Link opent een externe pagina
Speciaal voor kinderen is in samenwerking met Natuurstad een ‘kinderparkenmaand’ ontwikkeld. Hier vindt u het programma van de Kinderparkenmaand. Link opent een externe pagina.  

5 mensen en een pop trappen tegen een manshoge plastic bal