Ga naar de hoofdinhoud

11 september 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

Waar voelt u zich onveilig in het verkeer?

Waar voelt u zich onveilig in het verkeer? Deze vraag staat centraal in de Verkeersveiligheidsprikker; een onderzoek naar de onveiligste plekken in het verkeer in Rotterdam.

Vanaf vandaag is het mogelijk om via rotterdam.nl/prikker. Link opent een externe pagina maximaal 3 onveilige plekken in Rotterdam aan te wijzen op een digitale kaart. U kunt ook aangeven waardoor u zich onveilig voelt. Het onderzoek loopt tot 2 oktober.

Vul hier de vragenlijst in: rotterdam.nl/prikker. Link opent een externe pagina

Veilig vooruit in Rotterdam

Het verkeer in Nederland wordt steeds onveiliger, ook in Rotterdam. Zo stijgt hier bijvoorbeeld het aantal verkeersgewonden. Dit komt onder andere door het toenemende aantal inwoners en bezoekers in de stad.

Maar de stad wordt niet alleen drukker; er zijn ook meer vervoersmiddelen in de stad bijgekomen. Zo komen er steeds meer elektrische fietsen en (deel)scooters bij. Hetzelfde geldt voor (flits- en maaltijd)bezorgers. Tot slot zien we ook steeds meer asociaal gedrag in het verkeer.  

Veilig en vrij bewegen

Rotterdam werkt hard aan een stad waarin iedereen veilig en vrij kan bewegen. Of dat nu te voet is, met de auto, op de fiets of in het openbaar vervoer. Met de Verkeersveiligheidsprikker vragen we Rotterdammers om alle onveilige plekken met ons te delen. Dus: vertel ons waar u zich onveilig voelt in het verkeer. Uw antwoorden helpen ons om de stad veiliger te maken.  

Oren en ogen van de stad

Wethouder Vincent Karremans: ‘Rotterdammers kennen hun wijk als beste; zij zijn de oren en ogen van de stad. Door aan hen te vragen welke plekken in het verkeer zij gevaarlijk vinden, maken we pas écht verschil in de wijk. Zo maken we samen het verkeer in de stad veiliger’.

Input

De gemeente gaat na afloop  van de enquête ook nog met Rotterdammers op straat in gesprek over verkeersveiligheidsknelpunten in hun wijk. Gesprekken met wijkraden volgen daarna. Zo hoopt de gemeente nog meer informatie op te halen over de reden waarom bewoners een plek onveilig vinden