Wandelnetwerk
Gepubliceerd op: 09-01-2019
Geprint op: 12-05-2021
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/wandelnetwerk/
Ga naar de hoofdinhoud

Wandelen geeft een gevoel van rust en ruimte. Een welkome verademing in onze drukke stad. Met het wandelnetwerk Rotterdam wandelt u zó langs de mooiste routes in Rotterdam en omgeving.

Hoe werkt het?

Het wandelnetwerk bestaat uit wandelroutes, voorzien van paaltjes met gele-rode bordjes. Hierop staan pijlen en knooppuntnummers. De paaltjes zijn vaak geplaatst op kruispunten of splitsingen van paden en wegen. Met de knooppunten kunt u zelf uw route uitstippelen. U loopt langs de mooiste paden en gevarieerde natuur- en recreatiegebieden. Wandelen kan in twee richtingen. Langs de route staan informatiepanelen met een overzichtskaart en informatie over de omgeving.

App en internet

Uw route uitstippelen gaat eenvoudig via de computer of een app. Kies voor de optie ‘IJsselmonde’, daar staan de routes in en om Rotterdam. De uitgestippelde route kunt u uitprinten of downloaden voor offline gebruik. Of u navigeert langs de route met behulp van GPS. Inspiratie nodig? Maak dan gebruik van de interessante (thema)routes.

Samengesteld

Het wandelnetwerk is ontwikkeld door onder andere provincie, gemeenten en recreatieschappen. De routeplanner op internet en de app zijn gemaakt in samenwerking met de wandelorganisatie Wandelnet.