Sportondersteuning
Gepubliceerd op: 22-05-2017
Geprint op: 14-08-2020
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/sportondersteuning/
Spring naar het artikel

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat de bewoners van Rotterdam sporten. Sportverenigingen in Rotterdam kunnen daarom rekenen op allerlei vormen van ondersteuning.

Op de website rotterdamsport.nl vindt u een overzicht van alle sportverenigingen.

Jeugdfonds Rotterdam

‘Alle kinderen moeten kunnen sporten’. Dat is het motto van het Jeugdfonds Rotterdam. Ook in Rotterdam kunnen kinderen van ouders met minder geld sporten door dit fonds. Een aanvraag loopt altijd via een tussenpersoon. Voor meer informatie daarover kunt u ook terecht bij het Jeugdfonds Rotterdam.

Verenigingsondersteuning

Sportverenigingen in Rotterdam kunnen rekenen op allerlei vormen van ondersteuning. Rotterdam Sportsupport spant zich in voor de breedtesport en vitale sportverenigingen, met toonaangevende programma’s en de inzet van experts. Sportsupport ondersteunt, adviseert en stimuleert sportverenigingen bij onderwerpen als financiën, veilig sportklimaat, ledenwerving en maatschappelijk ondernemen.

Sportregie

Met Sportregie wil de gemeente Rotterdammers in beweging brengen en houden. Vooral mensen die minder makkelijk aanhaken bij sportclubs. Of moeite hebben om uit zichzelf meer te bewegen.

Sporten op school

Sporten kun je niet vroeg genoeg leren. De beste plek om kennis te maken met sport is dan ook op school. Vooral voor kinderen die thuis niet leren om aan sport en lichaamsbeweging te doen. Bijna iedere Rotterdamse school (basisonderwijs en voortgezet onderwijs) organiseert sport- en spelactiviteiten tijdens en na schooltijd.

Rotterdamse zwembaden

Bent u op zoek naar een zwembad in Rotterdam en omstreken? Kijk dan op Rotterdam Zwemt. Hier staan alle zwembaden op een rijtje. U vindt er openingstijden, faciliteiten, tarieven, nieuws en eventuele wachtlijsten voor zwemlessen.

Meer informatie

De website rotterdamsport.nl kwam tot stand onder regie van gemeente Rotterdam samen met Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam.

\