Sportondersteuning
Gepubliceerd op: 22-05-2017
Geprint op: 23-03-2019
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/sportondersteuning/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat de bewoners van Rotterdam sporten. Sportverenigingen in Rotterdam kunnen daarom rekenen op allerlei vormen van ondersteuning.

Op de site rotterdamsport.nl vindt u een overzicht van alle sportverenigingen.

Jeugdsportfonds

‘Alle kinderen moeten kunnen sporten’. Dat is het motto van het Rotterdams Jeugdsportfonds. Ook in Rotterdam kunnen kinderen van ouders met minder geld sporten door dit fonds. Een aanvraag loopt altijd via een tussenpersoon.

Ons Kluppie

Ons Kluppie is een samenwerking tussen RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. Alle Rotterdamse verenigingen kunnen meedingen naar de titel 'Ons Kluppie'. Die wordt gegeven aan de leukste en bijzonderste vereniging van Rotterdam. Bij de titel hoort een cheque van 2.500 euro. Maar natuurlijk ook aandacht in vele media én zendtijd op Radio en TV Rijnmond.

Verenigingsondersteuning

Sportverenigingen in Rotterdam kunnen rekenen op allerlei vormen van ondersteuning. Rotterdam Sportsupport helpt sportverenigingen organisatorisch, bestuurlijk en financieel goed te presteren.

Sportregie

Met SportRegie wil gemeente Rotterdam Rotterdammers in beweging brengen en houden. Vooral mensen die minder makkelijk aanhaken bij sportclubs. Of moeite hebben om uit zichzelf meer te bewegen.

Sporten op school

Sporten kun je niet vroeg genoeg leren. De beste plek om kennis te maken met sport is dan ook op school. Vooral voor kinderen die thuis niet leren om aan sport en lichaamsbeweging te doen. Bijna iedere Rotterdamse school (basisonderwijs en voortgezet onderwijs) organiseert sport- en spelactiviteiten tijdens en na schooltijd.

Rotterdamse zwembaden

Bent u op zoek naar een zwembad in Rotterdam en omstreken? Kijk dan op Rotterdam Zwemt. Hier staan alle zwembaden op een rijtje. U vindt er openingstijden, faciliteiten, tarieven, nieuws en eventuele wachtlijsten voor zwemlessen.

Meer informatie

De website rotterdamsport.nl kwam tot stand onder regie van gemeente Rotterdam samen met Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport.