Skatepark
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 18-04-2021
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/skatepark/
Ga naar de hoofdinhoud

Skaters kunnen zich in het centrum uitleven in skatepark Westblaak. Het skatepark is een ontwerp van de Finse skatepark- en landschapsarchitect Janne Saario,die vroeger zelf professioneel skater was.

Hij ontwierp in overleg met skaters een skatepark van 1.200 vierkante meter. Dit is gebouwd op de plek waar vroeger de roestvrijstalen skate elementen stonden. Deze waren versleten en moesten vervangen worden. Het nieuwe skatepark is een landschap van beton, waar zowel skaters als inliners, BMX-ers en steppers gebruik van kunnen maken.

Inrichting skatepark

De opening van het Skatepark Westblaak maakte deel uit van de manifestatie Rotterdam viert de stad!, waarmee Rotterdam terugblikte op 75 jaren van wederopbouw. Bij de opening was onder andere Janne Saaario aanwezig, de Finse ontwerper van het park. Net als vele andere betrokkenen die hebben meegedacht over de inrichting van het park. Het skatepark is zowel een sportieve als een groene invulling van de middenberm van de Westblaak.

Ook het laatste deel van de middenberm, tussen het skatepark en het Eendrachtsplein, is helemaal opnieuw ingericht. Het is een parkachtig gebied met elementen die voor streetskaters interessant zijn. Maar ook voor niet-skaters is dit deel een prettige plek om te wandelen of even te gaan zitten. Er is nieuw gras aangelegd en de bomen hebben een groeiplaatsverbetering gekregen. Rond het betonnen skatelandschap zijn aanvullende skate-elementen geplaatst. Als sluitstuk zijn de paden rond het skatelandschap en in de middenberm voorzien van gepolijst asfalt. Een perfect glad oppervlak zonder richels, zeer geschikt voor skaters.

Meer informatie

Het Skatepark Westblaak kwam tot stand met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.