Recreatieoord
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 19-11-2018
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/recreatieoord-hoek-van-holland/
Spring naar het artikel

Recreatieoord Hoek van Holland, de 'houten kampeerstad', ligt aan een uniek duingebied op 300 meter van de Noordzee. De afstand tot het centrum van Hoek van Holland is ongeveer twee kilometer.

Er zijn uitstekende auto- en openbaar vervoerverbindingen met de nabijgelegen steden Den Haag, Rotterdam en Delft met al hun bezienswaardigheden. Het recreatieoord heeft ruim 1.000 recreatiewoningen. Tijdens het recreatieseizoen, van 1 maart tot 1 november, worden deze bezocht door vaste recreanten. Bekijk hieronder de plattegrond.

Contactgegevens voor vragen en/of reacties

Recreatieoord en camping Hoek van Holland
Wierstraat 100
3151 VP Hoek van Holland
Telefoon: 0174-382550
E-mail recreatieoord: recreatieoordhvh@rotterdam.nl 
E-mail camping: campinghvh@rotterdam.nl

Openingstijden

Het receptiegebouw is geopend vanaf 1 maart t/m 31 oktober. De openingstijden van de receptie zijn op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Voor vragen over uw recreatiewoning en/of seizoenplaats kunt u iedere werkdag aan de balie terecht van 09.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. Informatie over de camping vindt u hier.

Dringende vragen

Voor zeer dringende vragen buiten de hierboven genoemde tijden kunt u de bewaking bellen. Na 17.00 uur op 06 - 133 509 14. Zij helpen u verder.

Voorzieningen

Recreatieoord Hoek van Holland beschikt over diverse voorzieningen voor een aangenaam verblijf. Zo beschikt het recreatieoord over diverse voorzieningen. De sportieve recreant kan zich uitleven op de tennisbaan, het basketbalveld of het voetbalveld. Daarnaast organiseren de diverse kampeerverenigingen leuke activiteiten voor jong en oud. En natuurlijk kunnen de kinderen zich ook prima vermaken. Voor hen is er de speeltuin of de kinderboerderij bij de receptie van camping Hoek van Holland.

Recreatiewoning kopen?

Neem contact op met de receptie voor de meest recente lijst met te koop staande recreantenwoningen.

Omgeving

Hoek van Holland is de vierseizoenen badplaats van Rotterdam en ‘the place to be’ voor jong en oud! Hoek van Holland heeft het allemaal:

 • luieren in het zand
 • badderen in de zee
 • lekker eten in een van de vele strandpaviljoens en restaurants
 • boten kijken op de Nieuwe Waterweg
 • wandelen door een ongerept duingebied of in het prachtige nabijgelegen Staelduinse Bos
 • unieke musea
 • de wereldberoemde Maeslantkering
 • leuke evenementen.

U kunt ook een uitstapje maken met auto of openbaar vervoer. Ga bijvoorbeeld naar Rotterdam, Delft of Den Haag. Den Haag bijvoorbeeld ligt op maar 25 kilometer afstand van Hoek van Holland!

Het gebied

De aanleg van de Nieuwe Waterweg is het begin van de geschiedenis van Hoek van Holland. Dit werd de verbinding tussen de havens van Rotterdam en de Noordzee. Toen in 1863 werd gestart met het graven van de Nieuwe Waterweg, ontstond het dorp. Werklieden vestigden zich op ’de hoek van Holland’. Tot 1914 viel Hoek van Holland onder de gemeente ’s-Gravenzande, daarna onder de gemeente Rotterdam. Hoek van Holland heeft ruim 10.000 inwoners en een oppervlakte van 14,1 km². In de volksmond wordt het vaak kortweg ‘de Hoek’ genoemd. Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 kilometer lang. Erachter liggen de duinen met hun vrij toegankelijke fiets- en wandelpaden.

Veelgestelde vragen bij de receptie van het recreatieoord in Hoek van Holland

De openingstijden van de receptie zijn als volgt:      
Maart, april, mei, juni, september, oktober  van 08.30 tot 17.30 uur.
Juli en augustus op werkdagen                    van 08.00 tot 20.00 uur.
Juli en augustus weekenden                        van 08.30 tot 17.30 uur.

Voor dringende zaken buiten deze openingstijden kunt u via het telefoonnummer (06) 133 50 914 de bewaking bellen.

 

Nee, uw poststukken worden niet aan het recreatiehuisje bezorgd. Het laten bezorgen van uw poststukken op het recreatieoord is voor eigen rekening en risico van de recreant. De gemeente aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, diefstal en vermissing van eigendommen die per post zijn bezorgd bij de receptie.

Uw huisafval kunt u 24 uur per dag kwijt in een afgesloten zak in één van de ondergrondse containers. Deze vindt u bij iedere centrale uitgang van zowel het recreatieoord als de camping. Glas en papier/karton kunt u kwijt in de speciaal daarvoor geplaatste containers.

Puin, metaal, groenafval, hout en wit- en bruingoed kunt u bij de Bioloods aan de Schelpweg afleveren. Dit kan op zaterdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Een medewerker daar helpt u bij het vinden van de juiste container/stortplek. Voor bouw- en verbouwafval moet u een speciale aanvraag doen.

Bekijk de handige afvalwijzer:

Op het recreatieoord zijn twee huisdieren toegestaan voor

 • huurders met een huurovereenkomst model 2015.

Eén huisdier is toegestaan

 • voor huurders met een huurovereenkomst model 2011
 • huurders die onder het Kampeerreglement Recreatieoord Hoek van Holland vallen.

Nee, alleen in overleg met de beheerder en in het hoogseizoen uitsluitend voor noodgevallen.

De beheerder geeft in het recreatieseizoen géén toestemming voor werkzaamheden die hinder en overlast kunnen veroorzaken. Dit om het kampeerklimaat te beschermen.

Ja, u bent dat verplicht. Het totaalbedrag hiervoor wordt hoofdelijk berekend over alle recreanten van het recreatieoord (en de camping). Hierdoor betaalt iedereen hiervoor hetzelfde bedrag.

Ja, het is mogelijk om de facturen bij de administratie te betalen. Contant betalen is niet mogelijk. U kunt enkel pinnen.

Wij koppelen de betalingen met een boekingsnummer en factuurnummer. Is er bij de betaling geen boekingsnummer of factuurnummer vermeld, of is een fout nummer? Dan kunnen wij het moeilijk koppelen aan u als recreant. Ook kan het enkele dagen duren voordat wij de bankbetaling hebben verwerkt in het systeem.  

Een boekingsnummer wordt gebruikt om een betaling te koppelen aan een recreant. Door een boekingsnummer kunnen wij alle verschillende facturen makkelijker aan u als recreant koppelen.

De heksleutels worden uitgegeven vanaf 8.30 uur tot 17.00 uur, en worden voor maximaal 30 minuten uitgeleend. Zie het Huishoudelijk reglement bij de huurovereenkomsten model 2011 en 2015, artikel 3.2. Ook voor de ‘oude’ huurders met Kampeerreglement is dit de praktijk; hier geldt dus geen verschil in huurregels. Daarna moeten ze retour receptie. Op zondagen en in het hoogseizoen worden er geen heksleutels uitgeleend. Het hoogseizoen loopt van 1 juli tot en met 31 augustus.

Het maximaal toegelaten formaat voertuig op het terrein is het grootste formaat bestelbus. Dus een bestelbus waarin u met een normaal rijbewijs mag rijden (16m3). Ook bestelbussen met laadbak worden op deze maat beoordeeld. Grote vrachtwagens mogen het terrein dus niet op. De beheerder kan hier uitzonderingen op maken. Hiervoor kunt u een schriftelijk verzoek indienen. Vermeld in dit verzoek wat voor voertuig u op het terrein zou willen ontvangen, en wanneer en waar.