Padel
Gepubliceerd op: 03-05-2021
Geprint op: 07-05-2021
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/padel/
Ga naar de hoofdinhoud

Padel is een nieuwe trend en ontwikkelt zich razendsnel in Nederland. De verwachting is dat de sport van 15.000 padelspelers in 2019 zal groeien naar 100.000 spelers in 2024. In 2019 telde Nederland 305 padelbanen.

Naar verwachting zullen dit er in 2024 meer dan 1.000 zijn. In Rotterdam willen we ook groeien. Op dit moment heeft Rotterdam op 3 plekken padelbanen, maar de vraag neemt meer en meer toe.

Padelbanen

Mede vanuit het Actieprogramma Verenigingen zien we kansen en mogelijkheden in de koppeling van padelbanen aan (onder andere tennis)verenigingen. Door de toevoeging van padel kan namelijk zowel het ledenaantal toenemen als ook het behoud van leden positief beïnvloed worden. Padelinitiatieven kunnen voor advies en samenwerkingen met verenigingen gestuurd worden naar padelMO@rotterdam.nl.

De gemeente werkt samen met Rotterdam Sportsupport en het Sportbedrijf Rotterdam om de initiatieven op het gebied van padel te koppelen aan (tennis)verenigingen en daarmee succesvolle samenwerkingen tot stand te brengen. Daarnaast bieden we ook ondersteuning in het zoeken naar alternatieve locaties buiten de bestaande sportparken.

Toelichting op uw initiatief

Om een goed beeld te krijgen van ieder initiatief vragen we om in het plan de volgende punten toe te lichten:

  • meerwaarde voor de (sportende) Rotterdammer
  • meerwaarde voor de sportvereniging (als het om een locatie van een sportvereniging gaat)
  • mogelijkheid om banen open te stellen voor niet-leden, bijvoorbeeld d.m.v. speciale lidmaatschappen of het werken met daluren
  • spreiding in de stad
  • sluitende businesscase.

Meesturen

  1. inhoudelijk plan
  2. financieel plan

Hoe lang duurt het?

  • Nadat u uw initiatief heeft verstuurd naar padelMO@rotterdam.nl ontvangt u direct een ontvangstbevestiging per e-mail.
  • Binnen 3 weken nemen we contact met u op op over een mogelijk vervolg.
  • Over de doorlooptijd kan voorafgaand geen uitspraak worden gedaan, dit verschilt per type initiatief.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail aan padelMO@rotterdam.nl.