Spring naar het artikel

Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen en te ontdekken wat voor dieren er leven. In een grote stad als Rotterdam is de kinderboerderij dé plek om op een leuke, veilige manier kennis te maken met boerderijdieren.

Met zo’n 1.000.000 bezoeken per jaar zijn de Rotterdamse kinderboerderijen veel bezochte plekken. De Rotterdamse kinderboerderijen zijn dan ook allemaal in het bezit van het Keurmerk Kinderboerderijen van de VSKBN. Dit keurmerk betekent dat de kinderboerderijen voldoen aan alle wet- en regelgeving. Of het nu om veiligheid, hygiëne of dierenwelzijn gaat. Dit maakt de kinderboerderijen tot een fijne plek voor de dieren. Maar ook voor de vele ouders, opa’s en oma’s die met hun kroost een bezoekje brengen aan de kinderboerderij.

Leuke activiteiten

Op de kinderboerderijen worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd. Op de meeste kinderboerderijen kunt u ook een kinderverjaardag vieren.

Leren over de natuur

Op het terrein van de meeste kinderboerderijen vindt u een lescentrum voor Natuur- en Milieueducatie. Vanuit de lescentra worden lessen georganiseerd voor basisscholen. Samen met de nabijgelegen schooltuinen zorgen de lescentra ervoor dat Rotterdamse basisschoolleerlingen op een belevenisvolle manier leren. Over de planten, dieren en de natuur in hun directe leefomgeving.

Wilt u het lesaanbod voor het schooljaar 2018-2019 bekijken? Klik dan op de link van de kinderboerderij waar uw voorkeur naar uit gaat.

Kinderboerderijen en lescentra

Bekijk alle kinderboerderijen en lescentra op de kaart.