Het Loket
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 24-03-2019
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/het-loket/
Spring naar het artikel

Gemeente Rotterdam moedigt evenementenorganisatoren, instellingen en gezelschappen die zich bezighouden met kunst en cultuur aan om indoor publieksevenementen te organiseren. Die leveren een bijdrage aan de aantrekkelijkheid van Rotterdam.

Het Loket van gemeente Rotterdam is het eerste aanspreekpunt voor organisatoren van indoor publieksevenementen. Heeft u misschien al een locatie op het oog in een (tijdelijk) leegstaand pand? Het Loket kent de (on)mogelijkheden van deze plekken en adviseert over welke locatie bij uw evenement past. Of het nu gaat om een plek voor één avond zoals een dance-event of een plek voor  tijdelijk locatietheater. Via Het Loket vindt u de juiste plek en krijgt u advies over het aanvragen van de juiste vergunningen.

Hoe werkt Het Loket?

Het Loket is de schakel tussen de initiatiefnemers, locatiehouders en gemeentelijke vergunningverleners. Uitgangspunt voor de inspanningen van Het Loket is de professionaliteit van ondernemers, organisatoren of producenten. Het Loket wijst de weg. Maar u moet die weg wel zelf bewandelen. Het Loket heeft zelf geen panden en verstrekt geen subsidies. Service en advies van Het Loket is gratis en verloopt zonder onnodige bureaucratie. Aan eventuele vergunningen of het gebruik van locaties zijn meestal wel kosten verbonden.

Voor wie

Het Loket adviseert kunst- en cultuurinstellingen, dans- en theatergezelschappen en evenementenorganisatoren. Ook film- en tv-producenten die op zoek zijn naar geschikte indoorlocaties in Rotterdam kunnen terecht bij Het Loket.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carin Rotscheidt, adviseur indoor vrijetijdslocaties van Het Loket.

Meer informatie

  • Via Rotterdam Festivals komt u alles te weten over het organiseren van een evenement in Rotterdam. Advies, marketing, buitenlocaties, onderzoek en financiering. Maar ook het aanmelden voor de evenementenkalender van Rotterdam.
  • De Film Commissioner biedt mediaproducenten praktische ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan toestemming door aanmelding Centrale Film Planning. Ook zorgt de Film Commissioner voor een goede afstemming met andere producties en/of evenementen.
  • Kijk voor pop-up horeca en winkels voor meer informatie over pop up-initiatieven in Rotterdam.