Spring naar het artikel

Het eiland van Brienenoord is natuureiland vol ontdekkingen met bos, grasvlakten, open water en poelen. Het mooiste stukje ligt pal onder de brug, hier ligt de getijdengeul waar bij eb en vloed het water door zandplaten in- en uitstroomt.

Het Eiland van Brienenoord is in de 19e eeuw ontstaan. Toen vormden zich in de Maas slibplaten die begroeid raakten met riet, biezen en griend. Het was eigendom van de adellijke familie Van Brienen. Het eiland van Brienenoord ligt onder de Van Brienenoordbrug. Het is te bereiken via de Stadionweg. Parkeer bij de loodsen langs het Hoendiep. Daar ligt de brug die toegang geeft. Je loopt het eiland in driekwartier rond.

Bij een tocht over het eiland kom je de Schotse Hooglanders tegen. Ze zijn tam, je kunt er gewoon langs lopen, voeder ze niet. Met kinderen bezoek je de avontuurlijke speeltuin. Er zijn boomstammen, rivierzand, een klimrek en een wilgentunnel.

Tip

  • Neem zelf water en iets te eten mee, er is geen horeca.
  • De volkstuin op het eiland is tussen zonsopgang en zonsondergang vrij toegankelijk.
  • Natuurtochten op het eiland worden aangeboden door Zuid-Hollands Landschap

Bereikbaarheid

Het eiland is bereikbaar via de Stadionweg in wijk Feijenoord. Er is een toegangsbrug aan het eind van de weg Hoensdiep. Ook is het eiland bereikbaar met de watertaxi: opstappen mogelijk vanaf diverse opstappunten in Rotterdam.

Toegang tot het eiland is gratis, honden moeten aan de lijn.