Recreatieoord en camping Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 20-02-2020
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/camping-recreatieoord-hvh/
Ga naar de hoofdinhoud

Hoek van Holland is de badplaats van Rotterdam en 'the place to be' voor jong en oud. Brede stranden, lekker eten, boten kijken op de Nieuwe Waterweg, wandelen in de natuur, de beroemde Maeslantkering: Hoek van Holland heeft het allemaal!

Voor toeristen die in Hoek van Holland willen overnachten is er een gezellige familiecamping. Daarnaast is er het recreatieoord, de 'houten kampeerstad aan zee', met zo'n 900 recreatiewoningen.

Luchtdagen

Alleen op de luchtdagen mag u overdag het terrein op om het recreatiehuisje of stacaravan door te luchten. Nachtverblijf is niet toegestaan. Een luchtdag is geen klusdag! Er mag echt alleen worden doorgelucht. Omdat het water afgesloten moet blijven, kunt u ook niet naar de wc. Het sanitairgebouw en de receptie zijn vanwege coronamaatregelen gesloten.

De eerstvolgende luchtdagen zijn op:

  • zaterdag 26 november en zondag 27 november 2022
  • zaterdag 7 januari en zondag 8 januari 2023
  • zaterdag 4 februari en zondag 5 februari 2023

Receptie

Vanaf 1 maart tot 31 oktober is de receptie zeven dagen per week open. De openingstijden van de receptie zijn:

Periode Dagen Tijd
1 maart tot en met 30 juni elke dag 8.30 tot 17.30 uur
1 juli tot en met 31 augustus maandag en dinsdag 8.30 tot 17.30 uur
  woensdag tot en met zondag 8.30 tot 20.00 uur
1 september tot en met 31 oktober elke dag 8.30 tot 17.30 uur

Op de maandag tussen 9.45 en 11.15 vindt ons teamoverleg plaats. Dit is het enig moment waarop de receptie niet geopend is en dit is om u daarna nog beter van dienst te kunnen zijn.

Het komende seizoen wordt gewerkt met veelal oude bekenden, aangevuld met nieuwe collega’s. Het duurt altijd even voordat nieuwe collega’s volledig ingewerkt zijn. Uw begrip, geduld en medewerking helpen hen altijd een handje mee. Aan het hoofd van onze receptie staat collega Sylvia van Beek, samen met haar team zal zij u ook dit jaar weer gastvrij, enthousiast en klantgericht verwelkomen.

Recreatieoord Hoek van Holland

Recreatieoord Hoek van Holland, de 'houten kampeerstad', ligt aan een uniek duingebied op enkele honderden meters van de Noordzee. De recreatiewoningen worden van 1 maart tot 31 oktober gebruikt door vaste recreanten. De ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie net buiten de drukke stad.

Camping Hoek van Holland

Familiecamping Hoek van Holland ligt op vijf minuten lopen van het strand en het Natura 2000-duingebied. Groen, zee en strand. De camping heeft alles voor een ontspannen en gezellige vakantie. Er zijn verschillende toeristische plaatsen met stroom, camperplaatsen, tentplaatsen en een trekkershut.

Iets regelen?

Wilt u een campingplaats reserveren, de voorwaarden of tarieven bekijken, iets regelen voor uw woning op het recreatieoord of uw klacht of idee met ons delen? Dat kan makkelijk online via onderstaande knoppen.

Reserveren campingplaats

U kunt online een campingplaats reserveren. Bekijk de tarieven en plattegrond (pdf). Voor alle vaste, seizoens- en toeristische plaatsen gelden de Recron-voorwaarden en het kampeerreglement (pdf).

Aanvraag faciliteiten

Van het aanvragen van een internetverbinding, het aanmelden van uw huisdieren tot het regelen van een parkeerplaats bij het recreatieoord: regel het eenvoudig online.

Aanvraag verbouwen

Voor alle aanpassingen aan uw recreatieverblijf (ook de kleine) heeft u schriftelijke toestemming nodig. Bekijk deze pagina voor meer informatie en om uw aanvraag in te dienen.

Storing, vraag, idee, melding of klacht?

Heeft u een storing in bijvoorbeeld het televisie signaal, of wilt u een algemene vraag, opmerking, wens of idee delen, laat het de gemeente weten. Kijk op de pagina Storing, vraag of idee.

Afvalverwerking

Uw huisvuil kunt u, in een gesloten vuilniszak, kwijt in de daarvoor bestemde containers. Er zijn ook aparte containers voor papier en flessenglas. Bekijk de afvalwijzer voor het recreatieoord.

Toeristische informatie

Bij Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland kunt u terecht voor leuke tips en actuele toeristische informatie die van uw verblijf in Hoek van Holland een echte belevenis maken.

Aanvraag verkopen recreatieverblijf

Het einde van tijdperk komt in zicht en u wilt uw recreatiehuisje verkopen. Dan krijgt u te maken met de regels voor verkoop. Bekijk de voorwaarden en werkwijze.

Recreatieverblijf kopen

Regelmatig worden recreatieverblijven ter overname aangeboden. Bekijk het overzicht van te koop staande huisjes en informatie over het kopen van een recreatieverblijf.

Plaatsen of verbouwen caravan

U wilt graag een nieuwe stacaravan plaatsen of misschien wilt u een schuurtje op het kavel plaatsen of alleen de schutting aanpakken. Met toestemming van de gemeente is er veel mogelijk.