Recreatieoord en camping Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 20-02-2020
Geprint op: 25-09-2021
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/camping-recreatieoord-hvh/
Ga naar de hoofdinhoud

Hoek van Holland is de badplaats van Rotterdam en 'the place to be' voor jong en oud. Brede stranden, lekker eten, boten kijken op de Nieuwe Waterweg, wandelen in de natuur, de beroemde Maeslantkering: Hoek van Holland heeft het allemaal!

Voor toeristen die in Hoek van Holland willen overnachten is er een gezellige familiecamping. Daarnaast is er het recreatieoord, de 'houten kampeerstad aan zee', met zo'n 900 recreatiewoningen.

Coronamaatregelen seizoen 2021

Helaas hebben wij ook dit jaar te maken met landelijke maatregelen om het coronavirus in bedwang te houden. Voor onze kantoren geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is, 1,5 meter afstand tot elkaar moet worden gehouden en er maximaal twee klanten tegelijk naar binnen mogen. Bij veranderende regelgeving vanuit de centrale overheid kan het zijn dat onze dienstverlening hierdoor wijzigt. Dit zullen wij indien nodig via de kabelkrant, website en per brief aan alle huurders communiceren. Voor het hele terrein geldt dat alle landelijke maatregelen van toepassing zijn. Actuele maatregelen vindt u terug op de website van de rijksoverheid.

Receptie

Vanaf 1 maart tot 31 oktober is de receptie zeven dagen per week open. Let op, in verband met de kleine ruimte en het nog altijd aanwezige Corona-virus mogen maximaal twee klanten tegelijk hier naar binnen. Graag vragen wij u daarom hier alleen gebruik van te maken wanneer er geen andere mogelijkheden zoals telefoon/ mail zijn.

De openingstijden van de receptie zijn:

Periode Dagen Tijd
1 maart tot en met 1 juni elke dag 8.30 tot 18.00 uur
1 juli tot en met 31 augustus maandag en dinsdag 8.30 tot 18.00 uur
  woensdag tot en met zondag 8.30 tot 20.00 uur
1 september tot en met 31 oktober elke dag 8.30 tot 18.00 uur

Op de maandag tussen 9.45 en 11.15 vindt ons teamoverleg plaats. Dit is het enig moment waarop de receptie niet geopend is en dit is om u daarna nog beter van dienst te kunnen zijn.

Het komende seizoen wordt gewerkt met veelal oude bekenden, aangevuld met nieuwe collega’s. Het duurt altijd even voordat nieuwe collega’s volledig ingewerkt zijn. Uw begrip, geduld en medewerking helpen hen altijd een handje mee. Aan het hoofd van onze receptie staat collega Sylvia van Beek, samen met haar team zal zij u ook dit jaar weer gastvrij, enthousiast en klantgericht verwelkomen.

Snackbar

Vanaf vrijdag 2 april is het zover, dan opent snackbar 'Het Pleintje' op het winkelplein naast Attent haar deuren en kunt u er terecht voor patat, ijs en heerlijke snacks (enkel afhaal). De openingstijden 2021 zijn:

Periode Dagen Tijd
vakanties en 1 juli tot en met 31 augustus Woensdag tot en met zondag 15.00 tot 20.00 uur
1 april tot en met 1 juli, en heel september Vrijdag tot en met zondag 15.00 tot 20.00 uur

Net als vorig jaar zult u er weer vriendelijk worden geholpen door Eddy en Maria. Zij doen weer hun uiterste best om het u zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Dit eerste openingsweekend en ook Paasweekend, is snackbar 'Het Pleintje' ook op Paasmaandag geopend. Houd u de Facebookpagina 'Snackbar het pleintje Hv'” in de gaten voor onze actuele prijslijst, weetjes, tips en aanbiedingen. Tot ziens en tot gauw!

Wij doen ons uiterste best om u een zo goed mogelijke dienstverlening te bieden. Helaas is een volledige personele bezetting in deze tijd geen vanzelfsprekendheid. Mocht u onverhoopt voor een dichte deur van receptie of administratie staan, vragen wij om uw begrip. Vragen kunt u altijd stellen: online of telefonisch via 0174 - 382 550.

Slagbomen

De slagbomen sluiten weer; diegenen die al op het parkeerterrein staan, moeten eenmalig bellen om de slagboom te openen. Hierna functioneert dit weer normaal. Om een juiste werking te controleren zijn de slagbomen vanaf vrijdag 8 mei weer gesloten.

Voor campingrecreanten betekent dit ook, dat er vanaf dan ook weer op tijd gecontroleerd wordt. Wanneer u te lang met uw voertuig op de camping staat wordt uw kenteken geblokkeerd. U mag natuurlijk even laden en lossen, maar niet langer dan dertig minuten. Wanneer u langer dan dertig minuten met uw voertuig op de camping staat blokkeert het systeem automatisch uw kenteken.

Belangrijk

Omdat de medewerkers niet over persoonlijke beschermingsmiddelen beschikken, maar ook omdat een 100 procent bezetting niet te garanderen is, moet u in geval van een calamiteit altijd 112 bellen! De medewerkers van het recreatieoord kunnen vooralsnog geen EHBO / reanimatie uitvoeren.

Voor het recreatieoord en camping (blijven) verder de volgende beperkende maatregelen gelden:

  • Het recreatiegebouw en de keet op de camping blijven voorlopig gesloten
  • Meldingen en vragen kunt u het beste online stellen
  • Kom alleen naar het recreatieoord als dit echt noodzakelijk is, de richtlijn zoveel mogelijk thuis te blijven is nog altijd van kracht
  • Heeft u last van verkoudheid of koorts? Dan mag u helaas niet het recreatieoord of camping op. Blijf ook thuis wanneer iemand anders in huis verkouden is en/of koorts heeft
  • Nodig geen bezoek uit en voorkom groepsvorming. Kijk voor alle richtlijnen rond samenscholing en groepsvorming op de website van de Rijksoverheid
  • Voor klussen gelden weer de normale regels, met dien verstande dat ook door u ingeschakelde derden zoals aannemers en klusjesmannen zich aan de afstandsregels dienen te houden.

Beperkte storingsdienst

Wij werken met een beperkte storingsdienst, waardoor meldingen waarschijnlijk later dan normaal worden opgepakt. De medewerkers buitendienst beschikken niet over persoonlijke beschermingsmiddelen. We kunnen dus alleen storingen verhelpen als dit mogelijk is op ten minste anderhalve meter afstand van de recreant. Kijk dus niet mee over de schouder, maar blijf binnen wanneer een collega voor u aan de slag is.

Er wordt nog onderzocht of, en op welke wijze, individuele storingen in het internet en televisiesignaal opgepakt kunnen worden. Meld uw storingen in ieder geval wel.

Smalle paden, let op anderhalve meter afstand

Tot slot herhalen wij wat we in onze vorige brief ook benadrukt hebben: op het recreatieoord en camping zijn de doorgangen en paden soms heel smal. We verwachten dat u zelf zorgt dat u de RIVM-richtlijn van anderhalve meter afstand respecteert als u elkaar tegen komt. Ook verzoeken wij u om de landelijke maatregelen en gezondheidsadviezen op te blijven volgen.

De komende dagen monitoren wij hoe het verloopt. Mogelijk komen we daarna met aanvullende maatregelen of aanpassingen. Wees begripvol voor elkaar en het personeel en laten we hier samen het beste van maken.

Wees begripvol voor elkaar en het personeel.

Recreatieoord Hoek van Holland

Huisjes op het recreatieoord

Recreatieoord Hoek van Holland, de 'houten kampeerstad', ligt aan een uniek duingebied op enkele honderden meters van de Noordzee. De recreatiewoningen worden tussen 1 maart en 1 november gebruikt door vaste recreanten. De ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie net buiten de drukke stad.

Camping Hoek van Holland

Iemand zit te lezen voor de tent

Familiecamping Hoek van Holland ligt op vijf minuten lopen van het strand en het Natura 2000-duingebied. Groen, zee en strand. De camping heeft alles voor een ontspannen en gezellige vakantie. Er zijn verschillende toeristische plaatsen met stroom, camperplaatsen, tentplaatsen en een trekkershut.

Iets regelen?

Wilt u een campingplaats reserveren, de voorwaarden of tarieven bekijken, iets regelen voor uw woning op het recreatieoord of uw klacht of idee met ons delen? Dat kan makkelijk online via onderstaande knoppen.

Reserveren campingplaats

Een caravan op de camping

U kunt online een campingplaats reserveren. Bekijk de tarieven en plattegrond (pdf). Voor alle vaste, seizoens- en toeristische plaatsen gelden de Recron-voorwaarden en het kampeerreglement (pdf).

Aanvraag faciliteiten

Parkeerplaats van het recreatieoord

Van het aanvragen van een internetverbinding, het aanmelden van uw huisdieren tot het regelen van een parkeerplaats bij het recreatieoord: regel het eenvoudig online.

Aanvraag verbouwen

Huisjes op het recreatieoord

Voor alle aanpassingen aan uw recreatieverblijf (ook de kleine) heeft u schriftelijke toestemming nodig. Bekijk deze pagina voor meer informatie en om uw aanvraag in te dienen.

Storing, vraag, idee, melding of klacht?

De receptie

Heeft u een storing in bijvoorbeeld het televisie signaal, of wilt u een algemene vraag, opmerking, wens of idee delen, laat het de gemeente weten. Kijk op de pagina Storing, vraag of idee.

Afvalverwerking

Mensen met een kar met houtafval

Uw huisvuil kunt u, in een gesloten vuilniszak, kwijt in de daarvoor bestemde containers. Er zijn ook aparte containers voor papier en flessenglas. Bekijk de afvalwijzer voor het recreatieoord.

Toeristische informatie

De bunker van het Atlantikwallmuseum

Bij Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland kunt u terecht voor leuke tips en actuele toeristische informatie die van uw verblijf in Hoek van Holland een echte belevenis maken.

Aanvraag verkopen recreatieverblijf

Huisjes op het recreatieoord

Het einde van tijdperk komt in zicht en u wilt uw recreatiehuisje verkopen. Dan krijgt u te maken met de regels voor verkoop. Bekijk de voorwaarden en werkwijze.

Recreatieverblijf kopen

Huisjes op het recreatieoord

Regelmatig worden recreatieverblijven ter overname aangeboden. Bekijk het overzicht van te koop staande huisjes en informatie over het kopen van een recreatieverblijf.

Plaatsen of verbouwen caravan

Een caravan op de camping

U wilt graag een nieuwe stacaravan plaatsen of misschien wilt u een schuurtje op het kavel plaatsen of alleen de schutting aanpakken. Met toestemming van de gemeente is er veel mogelijk.