Recreatieoord en camping Hoek van Holland
Gepubliceerd op: 20-02-2020
Geprint op: 23-10-2020
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/camping-recreatieoord-hvh/
Ga naar de hoofdinhoud

Hoek van Holland is de badplaats van Rotterdam en 'the place to be' voor jong en oud. Brede stranden, lekker eten, boten kijken op de Nieuwe Waterweg, wandelen in de natuur, de beroemde Maeslantkering: Hoek van Holland heeft het allemaal!

Voor toeristen die in Hoek van Holland willen overnachten is er een gezellige familiecamping. Daarnaast is er het recreatieoord, de 'houten kampeerstad aan zee', met zo'n 900 recreatiewoningen.

Goed de winter in

Nog even en het hek van het recreatieoord gaat weer dicht voor de winter. Zaterdag 31 oktober 2020 is de laatste dag om uw huisje of stacaravan winterklaar te maken. Maar beter wacht u niet tot het laatste moment!

Gesprongen waterleidingen, bevroren leidingen en cv ketels, die uitvallen. Dat is zonde en  kunt u voorkomen. Hierna wat aanwijzingen om uw waardevolle bezit te beschermen. Met deze acties beperkt u het risico van schade optimaal.

Sluit de waterleiding af door de hoofdkraan dicht te draaien, open het aftapkraantje en open een kraan in uw recreatiehuisje / sta caravan. Controleer daarna pas of de watermeter helemaal stilstaat, zo voorkomt u lekkage en torenhoge rekeningen. Tip: u kunt achtergebleven water uit de leidingen blazen met een compressor. Heeft u geen compressor? Loop dan even langs de buren; misschien hebben zij er één.

Dus: hoofdkraan dicht, aftapkraan open  en leidingen leegblazen! Loopt de watermeter toch door? Meld dat dan direct bij de receptie!

Als de waterhoofdkraan dicht is, spoelt u de wc door tot de stortbak leeg is. In de toiletpot giet u een bekertje antivries.

Dus: spoelbak legen, antivries in de wc-pot!

Ons advies is: Schakel de cv in de winterperiode uit en tap alle leidingen en radiatoren af. Zo voorkomt u dat de boel kapot vriest. Draai dan ook de gaskraan dicht! Laat u de cv liever aanstaan op de vorstbeveiliging? Dan doet u dat op eigen risico. De gemeente aanvaardt geen aansprakelijkheid.

Wat is dan het risico van aanlaten?

Als de ketel tijdens de vorst uitvalt,  bevriest uw cv-systeem. Leidingen kunnen springen en radiatoren kunnen beschadigen. Me het laten draaien van de cv in de winterperiode neemt u dus een risico. Het uitvallen van de CV installatie kan eerder gebeuren dan u wellicht denkt. Bijvoorbeeld als de stroomvoorziening uitvalt. Dan schakelt de cv uit en stopt de gastoevoer.  

De elektriciteit in het huisje of de caravan kan ook uitvallen door onderhoudswerkzaamheden aan het elektriciteitsnet buiten het recreatieoord en de camping.

Dus : cv uitschakelen, leidingen en radiatoren aftappen en de gaskraan dicht!

Ramen en buitendeuren dicht en op slot. Voorkom dat de boel binnen vochtig wordt door te ventileren via een rooster. Geen raam op een kiertje zetten! Binnendeuren openlaten om door te luchten. Neem waardevolle spullen mee naar huis. Laat de gordijnen open, zodat dieven zien dat er in uw recreatiehuisje of stacaravan niets te halen valt. Zet beddengoed en kussens droog weg of neem ze mee naar huis. Zo voorkomt u dat het weer erin komt of schimmel. Berg de tuinset en parasols goed op en zet de schuurdeuren goed vast, voor als het gaat stormen. Om u snel te informeren bij calamiteiten is het handig uw 06 nummer zen e-mailadres bij de receptie te checken.

Alleen op de luchtdagen kunt u het terrein op om uw recreatiehuisje of stacaravan door te luchten. Een luchtdag is géén klusdag! Er mag echt alleen worden doorgelucht. Omdat het water afgesloten moet blijven, kunt u ook niet naar de wc. De toiletvoorziening in het recreatiegebouw is tijdens de luchtdagen geopend evenals het kleine toiletgebouw op de camping.  Overnachting tijdens een luchtweekend is niet toegestaan

Recreatieoord en camping 1e luchtdag 28 en 29 november 2020
Recreatieoord en camping 2e luchtdag 2 en 3 januari 2021
Recreatieoord en camping 3e luchtdag 6 en 7 februari 2021

De camping en het recreatieoord worden in de winterperiode gecontroleerd door het buurtpreventieteam. De deelnemers lopen dagelijks meerdere ronden over het terrein en melden calamiteiten en ongeregeldheden aan het beheer. Laat uw gordijnen open zodat zij kunnen checken of binnen 'alles oké' is. Wanneer iets alarmerends wordt ontdekt, dan hoort u dat zo snel mogelijk via de receptie. Zorg ervoor dat uw gegevens bekend en correct zijn!

Camping weer geopend vanaf 15 juni

Graag verwelkomen we passanten op onze familiecamping. Het sanitair is weer geopend en wordt tweemaal daags volledig schoongemaakt. Wij hebben plaatsen voor camper, caravans (allen enkel as en tot 6 meter), tenten en vouwwagens. Wij proberen tot 1 juli zoveel mogelijk ruimte tussen de plekken te bewaren door plekken om en om te boeken. In het hoogseizoen is dit door de vele reserveringen niet altijd mogelijk.

Op de camping gelden verder de RIVM richtlijnen zoals deze in de openbare ruimte ook gelden. Wij houden 1,5 meter afstand!

Wij doen ons uiterste best om u een zo goed mogelijke dienstverlening te bieden. Helaas is een volledige personele bezetting in deze tijd geen vanzelfsprekendheid. Mocht u onverhoopt voor een dichte deur van receptie of administratie staan, vragen wij om uw begrip. Vragen kunt u altijd stellen: online of telefonisch via 0174 - 382 550.

Slagbomen

De slagbomen sluiten weer; diegenen die al op het parkeerterrein staan, moeten eenmalig bellen om de slagboom te openen. Hierna functioneert dit weer normaal. Om een juiste werking te controleren zijn de slagbomen vanaf vrijdag 8 mei weer gesloten.

Voor campingrecreanten betekent dit ook, dat er vanaf dan ook weer op tijd gecontroleerd wordt. Wanneer u te lang met uw voertuig op de camping staat wordt uw kenteken geblokkeerd. U mag natuurlijk even laden en lossen, maar niet langer dan dertig minuten. Wanneer u langer dan dertig minuten met uw voertuig op de camping staat blokkeert het systeem automatisch uw kenteken.

Belangrijk

Omdat de medewerkers niet over persoonlijke beschermingsmiddelen beschikken, maar ook omdat een 100 procent bezetting niet te garanderen is, moet u in geval van een calamiteit altijd 112 bellen! De medewerkers van het recreatieoord kunnen vooralsnog geen EHBO / reanimatie uitvoeren.

Voor het recreatieoord en camping (blijven) verder de volgende beperkende maatregelen gelden:

  • Het recreatiegebouw en de keet op de camping blijven voorlopig gesloten
  • Meldingen en vragen kunt u het beste online stellen
  • Kom alleen naar het recreatieoord als dit echt noodzakelijk is, de richtlijn zoveel mogelijk thuis te blijven is nog altijd van kracht
  • Heeft u last van verkoudheid of koorts? Dan mag u helaas niet het recreatieoord of camping op. Blijf ook thuis wanneer iemand anders in huis verkouden is en/of koorts heeft
  • Nodig geen bezoek uit en voorkom groepsvorming. Kijk voor alle richtlijnen rond samenscholing en groepsvorming op de website van de Rijksoverheid
  • Voor klussen gelden weer de normale regels, met dien verstande dat ook door u ingeschakelde derden zoals aannemers en klusjesmannen zich aan de afstandsregels dienen te houden.

Beperkte storingsdienst

Wij werken met een beperkte storingsdienst, waardoor meldingen waarschijnlijk later dan normaal worden opgepakt. De medewerkers buitendienst beschikken niet over persoonlijke beschermingsmiddelen. We kunnen dus alleen storingen verhelpen als dit mogelijk is op ten minste anderhalve meter afstand van de recreant. Kijk dus niet mee over de schouder, maar blijf binnen wanneer een collega voor u aan de slag is.

Er wordt nog onderzocht of, en op welke wijze, individuele storingen in het internet en televisiesignaal opgepakt kunnen worden. Meld uw storingen in ieder geval wel.

Smalle paden, let op anderhalve meter afstand

Tot slot herhalen wij wat we in onze vorige brief ook benadrukt hebben: op het recreatieoord en camping zijn de doorgangen en paden soms heel smal. We verwachten dat u zelf zorgt dat u de RIVM-richtlijn van anderhalve meter afstand respecteert als u elkaar tegen komt. Ook verzoeken wij u om de landelijke maatregelen en gezondheidsadviezen op te blijven volgen.

De komende dagen monitoren wij hoe het verloopt. Mogelijk komen we daarna met aanvullende maatregelen of aanpassingen. Wees begripvol voor elkaar en het personeel en laten we hier samen het beste van maken.

Wees begripvol voor elkaar en het personeel.

Recreatieoord Hoek van Holland

Huisjes op het recreatieoord

Recreatieoord Hoek van Holland, de 'houten kampeerstad', ligt aan een uniek duingebied op enkele honderden meters van de Noordzee. De recreatiewoningen worden tussen 1 maart en 1 november gebruikt door vaste recreanten. De ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie net buiten de drukke stad.

Camping Hoek van Holland

Iemand zit te lezen voor de tent

Familiecamping Hoek van Holland ligt op vijf minuten lopen van het strand en het Natura 2000-duingebied. Groen, zee en strand. De camping heeft alles voor een ontspannen en gezellige vakantie. Er zijn verschillende toeristische plaatsen met stroom, camperplaatsen, tentplaatsen en een trekkershut.

Iets regelen?

Wilt u een campingplaats reserveren, de voorwaarden of tarieven bekijken, iets regelen voor uw woning op het recreatieoord of uw klacht of idee met ons delen? Dat kan makkelijk online via onderstaande knoppen.

Reserveren campingplaats

Een caravan op de camping

U kunt online een campingplaats reserveren. Bekijk de tarieven en plattegrond (pdf). Voor alle vaste, seizoens- en toeristische plaatsen gelden de Recron-voorwaarden en het kampeerreglement (pdf).

Aanvraag faciliteiten

Parkeerplaats van het recreatieoord

Van het aanvragen van een internetverbinding, het aanmelden van uw huisdieren tot het regelen van een parkeerplaats bij het recreatieoord: regel het eenvoudig online.

Aanvraag verbouwen

Huisjes op het recreatieoord

Voor alle aanpassingen aan uw recreatieverblijf (ook de kleine) heeft u schriftelijke toestemming nodig. Bekijk deze pagina voor meer informatie en om uw aanvraag in te dienen.

Storing, vraag, idee, melding of klacht?

De receptie

Heeft u een storing in bijvoorbeeld het televisie signaal, of wilt u een algemene vraag, opmerking, wens of idee delen, laat het de gemeente weten. Kijk op de pagina Storing, vraag of idee.

Afvalverwerking

Mensen met een kar met houtafval

Uw huisvuil kunt u, in een gesloten vuilniszak, kwijt in de daarvoor bestemde containers. Er zijn ook aparte containers voor papier en flessenglas. Bekijk de afvalwijzer voor het recreatieoord.

Toeristische informatie

De buker van het Atlantikwallmuseum

Bij Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland kunt u terecht voor leuke tips en actuele toeristische informatie die van uw verblijf in Hoek van Holland een echte belevenis maken.

Aanvraag verkopen recreatieverblijf

Huisjes op het recreatieoord

Het einde van tijdperk komt in zicht en u wilt uw recreatiehuisje verkopen. Dan krijgt u te maken met de regels voor verkoop. Bekijk de voorwaarden en werkwijze.

Recreatieverblijf kopen

Huisjes op het recreatieoord

Regelmatig worden recreatieverblijven ter overname aangeboden. Bekijk het overzicht van te koop staande huisjes en informatie over het kopen van een recreatieverblijf.

Plaatsen of verbouwen caravan

Een caravan op de camping

U wilt graag een nieuwe stacaravan plaatsen of misschien wilt u een schuurtje op het kavel plaatsen of alleen de schutting aanpakken. Met toestemming van de gemeente is er veel mogelijk.