Beleef de Rotte
Gepubliceerd op: 20-12-2016
Geprint op: 13-02-2019
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/beleef-de-rotte/
Spring naar het artikel

Ontdek verrassende groene plekken tussen de Gordelweg en de Zevenhuizerplas. Neem het Prinsenmolenpark, een smalle strook land tussen de Voorplas en de Rotte. Hier kunt u een bos wilde bloemen plukken of pootjebaden.

Kijk op ookditisderotte.nl voor alle actuele activiteiten.

In de pond van de molenaar halverwege het park kunt u vreemde eenden kijken, er zwemmen bijzondere waterbeesten.  Tussen de oude sluis van het Boterdorps Verlaat en de Irenebrug ligt de molen 'Vier Winden'. In het winkeltje verkoopt de molenaar vers gemalen bloem en ouderwets snoepgoed.

Kinderboerderij Blijde Wei

De Blijde Wei biedt vaak extra activiteiten aan, die zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo zijn er veel open-air concerten op zondagmiddag. De kinderboerderij ligt aan de Linker Rottekade, de hoofdingang is bij de houten kip aan de President Wilsonweg. Je kan hier trouwens ook kakelverse eieren van de boerderijkippen kopen.

Rond de Blijde Wei ligt het Ommoordse Veld. Dit park wordt ecologisch beheerd: boomtakken groeien er tot de grond en de bloemrijke bermen zoemen van de bijen, libellen en vlinders.

Bergse Bos

In het Bergse Bos staan hoge dikke bomen. Bosvogels zoals de grote bonte specht, de merel en de boomvalk wonen hier. Je kijkt je ogen uit. Sinds kort kunt je er ook lekker spelen. In de Speelpolder is een avontuurlijke kruip-door-sluip-door-route langs het water en klimbomen.
Ga bij de Irenebrug het Bergse Bos in. De Speelpolder ligt aan linkerkant van de Rottebandreef.

Aan de rand van het Hoge Bergse Bos ligt boerderij Lansingerland. De achterkant van de boerderijwinkel is van glas, je kijkt recht de koeienstal in. Er zijn vaak marktjes en in het voorjaar houden ze er de koeiendans. Elke zomer is er het maïsdoolhof. Vind je weg door een enorm groot labyrint van hoge maïsstengels.

Andere groene plekjes

  • Langs de Hoeksekade ligt Outdoor Valley, een survival avondurenpark met spannende en sportieve uitdagingen.
  • In het clubhuis van Rotta Vogelwacht is volop natuurinformatie te krijgen over het gebied. De Rotta leden geven cursussen, excursies en doen natuurwerk. De Rotta Rangersclub is leuk voor kinderen.
  • De Zevenhuizerplas heeft de boulevard bij Nesselande met een mondain strand aan de Siciliëboulevard. U komt er met de Metro halte Nesselande. Aan de overkant van de Zevenhuizerplas zijn de ligweiden lekker groen en rustig. U komt er via de Vlietkade. Bij Lake 7 is een beachclub met goudgeel zand. Je kunt hier ook kano's huren.
  • Aan twee de kanten van de Nesseweg ligt een ruig natuurgebied met een laarzenpad. U kunt hier heerlijk struinen. Er leven hazen, egels en kikkers. Over de veenmeertjes scheren zwaluwen. Langs de weg heeft een imker zijn bijenkorven staan tussen oude fruitbomen. Op zaterdag kunt u hier vers geslingerde honing kopen.
  • Het Wollefoppenpark is voor de ene helft een polderpark met smalle sloten, koeienweilanden, paarden en houten hekken. In de andere helft groeien berken wilde bloemen. Aan het einde ligt de tuin van Orion, een dromerige tuin met fruitbomen en bessenstruiken waar je van mag snoepen. Het Wollefoppenpark ligt tussen Zevenkamp en de Zevenhuizerplas.
  • Maak eens een tochtje met een motorsloep. Je kunt hem huren bij Jachtwerf Wurth vlakbij de Gordelweg.