App met wandel-, fiets en kanoroutes
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 08-10-2022
https://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/app-met-wandel-fiets-kanoroutes/
Ga naar de hoofdinhoud

Om de mooie natuur in de gebieden langs de Blauwe Verbinding te beleven, zijn verschillende routes samengesteld. Je kunt ze downloaden op je smartphone. Voor de routes betaal je een klein bedrag.

Dat downloaden kan via de gratis Route Abel-app, verkrijgbaar via de appstores van Apple en Google. De namen van de wandelroutes in de gebieden langs de Blauwe Verbinding zijn:

  • Heerlijk Dichtbij
  • Groen zien
  • Tussen Maas & Waal
  • Hollands Buijtenland.

Deze routes liggen in het Zuiderpark, het Zuidelijk Randpark, de Zuidpolder en langs de Koedood/polder Buijtenland. Ze zijn tussen de vijf en negen kilometer lang.

Routes

De 37 kilometerlange fietsroute Welkom Water gaat langs de Blauwe Verbinding, door stadsparken, over dijken en door polders. De kanoroute Stromend Water is voorlopig in twee delen

  • vanuit het Zuiderpark in Rotterdam tot de Heulweg onder de A15 door
  • vanuit de Zuidpolder in Barendrecht tot aan de Rhoonse Baan langs de A15.

Als langs de Rhoonse Baan het water met elkaar verbonden is en er aansluiting is met het water onder de Heulweg door, is de kanoroute één geheel.

Samenwerking

Gemeente Rotterdam en TOS/ZAP Zuiderpark werken samen. Zo laten ze bewoners uit Charlois kennismaken met de routes op en langs de Blauwe Verbinding. TOS/ZAP Zuiderpark riep bewoners, sporters en volkstuinverenigingen op om samen op avontuur te gaan op of langs de Blauwe Verbinding. Een aantal groepen reageerde en maakte in overleg met TOS/ZAP Zuiderpark een afspraak voor een van de tochten. Met de gratis vouchercodes downloaden zij de routes van de Blauwe Verbinding gratis op hun smartphone en gaan op avontuur. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk dan onderstaande pdf's:

Abellife app

Zoals gezegd zijn de routes opgenomen in de gratis te downloaden in de Abellifeapp. In deze routeapp staan meer dan 300 fiets-, wandel- en kanoroutes. Waaronder de nieuwe fietsroute, wandelroutes en kanoroute over en langs de Blauwe Verbinding. Heeft u de route eenmaal gedownload, dan kunt u de route off-line gebruiken. Zorg wel voor een goed opgeladen batterij. Tijdens het fietsen of wandelen krijgt u een geluidssignaal als u links of rechts moet gaan. Daarnaast krijgt u tijdens de route informatie over tal van zaken die u onderweg tegenkomt.

'We kwamen op plekken waar we zelfs onder 'lianen' moesten doorvaren. Het was een unieke ervaring en onze teambuildingopdracht is zeker volbracht!'

Eliza Duarte - 010-cheerleader die in een groep een kanotocht over De Blauwe Verbinding maakte

Recreatie

Naast de routes in de app zijn er tal van recreatieve mogelijkheden op en langs de Blauwe Verbinding.

Kanoverhuur

In het Zuiderpark kunt u bij het start/eindpunt van de kanoroute een kano huren bij ZAP Zuiderpark (onderdeel van TOS, Thuis op Straat). ZAP Zuiderpark ligt langs de kanovijver aan de Oldegaarde 345.

In de Zuidpolder in Barendrecht eindigt/begint de route aan de Noldijk. Daar is geen kanoverhuur, wel kunt u bij recreatieboerderij De Kleine Duiker een kano huren. Dat is 800 meter voor de Noldijk langs de Blauwe Verbinding aan de 3e Barendrechtseweg.