Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Verlenging betaald parkeertijden parkeersectoren 73 en 74

Op 1 september 2023 zijn de betaald parkeertijden in parkeersector 73 (parkeerzones 730 en 731 (Stop&Shop-regeling)) en parkeersector 74 (parkeerzone 740) in Blijdorp uitgebreid.

Bewoners en ondernemers van deze wijken ontvingen hierover eind juni 2023 een brief met informatie.

Waarom worden de betaald parkeertijden uitgebreid?

De betaald parkeertijden worden uitgebreid, omdat de gemeente al lange tijd klachten en meldingen uit de wijk ontvangt dat bewoners met een parkeervergunning in de avond- en nachturen moeilijk een parkeerplaats kunnen vinden in de buurt van de woning. 

De gemeente heeft besloten dat overal in Rotterdam waar betaald parkeren geldt dat de betaald parkeertijden verlengd worden tot 23.00 uur, om verschuiving van parkeerdruk te voorkomen.

Parkeersector 74

Diergaarde Blijdorp is elke dag van het jaar open vanaf 9.00 uur. Om ervoor te zorgen dat de uren waarop er betaald moet worden voor parkeren, gelijkgetrokken worden met de openingstijden van Diergaarde Blijdorp, moet er ook in parkeersector 74 van 9.00 tot 12.00 uur betaald worden voor parkeren. Dus, het gaat hier om betaald parkeren van maandag tot en met zondag van 09.00 tot 23.00 uur. Als parkeren van 9.00 tot 12.00 uur gratis blijft, dan zullen er mogelijk veel bezoekers van de dierentuin in uw straat parkeren.

Parkeersector 73

Om ervoor te zorgen dat de uren waarop er betaald moet worden voor parkeren, gelijkgetrokken worden met naast gelegen parkeersectoren, moet er ook in parkeersector 73 op zondag van 12.00 tot 23.00 uur betaald worden voor parkeren. Dus, het gaat hier om betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

Wat betekent dat voor de bewoners en ondernemers in deze wijken?

Het uitbreiden van de betaald parkeertijden zorgt ervoor dat er minder auto’s van niet-vergunninghouders uit naastgelegen wijken geparkeerd worden. Langere betaald parkeertijden stimuleren parkeerders om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Zo houden we de parkeerplekken zoveel mogelijk vrij voor de bewoners uit de wijk. Dit betekent dat bewoners en ondernemers uit de wijk minder lang hoeven te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. Voor de bewoners en bedrijven met een parkeervergunning heeft deze uitbreiding geen gevolg. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor uw vergunning. Wel wordt het tarief voor de eerste parkeervergunning lager als compensatie van deze wijziging.

Als uw bezoek parkeert met de bezoekersparkeervergunning moet u wel rekening houden met de uitbreiding van de betaald parkeertijden. Het aantal uur van de bezoekersparkeervergunning om het bezoek voordelig te laten parkeren blijft gelijk (500 uur). De bezoekersvergunning kan aangevraagd worden via de pagina Bezoekersparkeervergunning. Link opent een externe pagina.

Voor grote voertuigen, zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen, camper of bestelbus kunnen parkeerbeperkingen gelden. Heeft u een parkeervergunning voor een groot voertuig? Dan kunt u via wijkraden@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina informatie opvragen over de regels en wetten waar grote voertuigen aan moeten voldoen. 

Wilt u meer weten?

Bezoek de pagina Parkeren voor meer informatie. U kunt ook bellen naar het informatienummer 14 010.