Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Van Beethovensingel

Gemeente Rotterdam legt een nieuwe stoep vanaf de Weissenbruchlaan, via de Burgemeester F.H. van Kempensingel tot en met de Van Beethovensingel. Het gaat om de stoep aan de kant van de oneven nummers.

Op de straat worden parkeervakken getekend op de Van Kempensingel. Deze vakken zorgen ervoor dat daar niet meer op de stoep wordt geparkeerd. Het Floris Versterpleintje krijgt een uitgebreidere opknapbeurt. Dat gebeurt tegelijk met de vernieuwing van het riool in de wijk in 2023. Meer daarover leest u op de pagina Breitnersingel. De Van Beethovensingel krijgt ter hoogte van het plein voor de winkels meer groen.

Planning

De oorspronkelijke planning is om na de zomer van 2021 te starten met de werkzaamheden. Dat is niet gelukt, het plan heeft vertraging opgelopen. We hopen zo snel mogelijk te starten.

U liet uw wensen over de Van Beethovensingel en het Floris Versterplein horen in de zomer van 2021. We ronden op dit moment het ontwerp voor de singels en het pleintje af. We informeren u nog over de definitieve planning van de werkzaamheden.

Wijkverrijker

De Van Beethovensingel is een van de projecten die door de gemeente zijn aangewezen om de buitenruimte een kwaliteitsimpuls te geven. We noemen ze 'Wijkverrijkers'. Het zijn extraatjes voor de wijk en daarmee een verrijking van de wijk.

Meer informatie

Vragen of opmerkingen? E-mail naar VanbeethovensingelSB@Rotterdam.nl.