Ga naar de hoofdinhoud

07 september 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

Tentoonstelling over het verhaal van de stad

Walvisbotten, het oudste bronzen standbeeld en een verzameling kleding uit het dagelijks leven van Rotterdammers. Bijzondere voorwerpen als deze zijn te zien van 9 september tot en met 31 december in de etalages van de Wilhelminakade 701.

De kleurrijke en interactieve tentoonstelling ‘het verhaal van’ zit vol verhalen over de historie van de stad. Dus ontdek het verhaal van Rotterdam aan de hand van ruim honderd stukken uit de grootste historische stadscollectie van Nederland (115.000 objecten)

Negen vitrines

Deze zijn te zien in vitrines. Er zijn er negen. Eén vitrine voor elke letter van het woord Rotterdam. De vitrines laten belangrijke thema’s uit de Rotterdamse geschiedenis zien, zoals een stuk hout uit de dam in de Rotte, waar Rotterdam ontstond. Ook is de grootste verzameling affiches van Nederland te zien.

Ook van jou!

De expositie ‘Het verhaal van’ is onderdeel van ‘Ook van jou!’, de organisatie die de historische stadscollectie zichtbaar maakt en houdt, terwijl er gewerkt wordt aan een nieuw stadsmuseum voor Rotterdam.

Eerdere exposities

Eerder was er onder meer een pop-up expositie op het Rotterdam Centraal Station. Ook was er aandacht voor 175 jaar Nieuwe Waterweg met ‘Doek van Holland’ en een steigerinstallatie van architectenbureau MVRDV. En voor Koningsdag was er de historische fototentoonstelling in de Maastunnel.

Organisatie

Job Taks en Jeroen Ketting van het Rotterdamse Hunted.Agency zijn de gastcuratoren van de pop-up tentoonstelling aan de Wilhelminakade.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien