Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Tegemoetkoming leerlingenvervoer

De laatste maanden gaat het vervoer met de taxi niet altijd goed. Daarom wil de gemeente ouders/verzorgers die zelf vervoer naar school regelen een goede vergoeding geven. Dit is de tegemoetkoming leerlingenvervoer. Hiervoor kunt u zich nog steeds aanmelden.

U heeft een brief gekregen met uitleg over de tegemoetkoming. En een aanmeldformulier. Rijdt u zelf en krijgt u hiervoor al een kilometervergoeding? Dan kunt u ook de tegemoetkoming aanvragen. Deze vergoeding is per kilometer hoger dan die u nu krijgt.

Tegemoetkoming Jeugdwet-vervoer

Reist uw kind met de taxi naar de dagbehandeling? Dan kunt u de tegemoetkoming Jeugdwet-vervoer aanvragen. U heeft een brief gekregen met uitleg over de tegemoetkoming. En een aanmeldformulier. De tegemoetkoming Jeugdwet-vervoer werkt precies hetzelfde als de tegemoetkoming leerlingenvervoer. Alle informatie op deze pagina geldt dus ook voor u.

Heeft u het aanmeldformulier niet meer? Of heeft u het niet gekregen? Neem dan contact op met Team Leerlingenvervoer of Team Publieksreacties MO. De contactgegevens staan verderop op deze pagina, bij 'Heeft u vragen?'.

Zo werkt de tegemoetkoming

De tegemoetkoming leerlingenvervoer bestaat uit een vast bedrag per dag of een kilometervergoeding. De tegemoetkoming gaat in na de kerstvakantie en loopt tot het begin van de zomervakantie: van maandag 9 januari 2023 tot en met vrijdag 7 juli 2023.

Het gaat om een proef.

U krijgt voor halen en brengen een vast bedrag van € 10 per dag per kind. U krijgt dit bedrag ook als uw kind samen met andere kinderen reist.

Als de rit naar school/dagbehandeling langer is dan 6,5 kilometer, dan krijgt u geen vast bedrag maar een vergoeding van € 0,38 per kilometer. We berekenen de afstand met Google Maps.

U kunt de taxi van Trevvel niet samen met eigen vervoer gebruiken.

Aanmelden

U kiest ervoor om zelf vervoer te regelen. Meld u aan met het formulier dat u met de post heeft gekregen. Wij nemen dan contact met u op. Wij melden uw kind af bij Trevvel. U regelt de rest van het schooljaar zelf het vervoer.

U kunt zich op elk moment aanmelden. Let op: het duurt twee weken om alles te regelen.

Het lukt u niet om zelf vervoer te regelen

Het kan zijn dat het u niet lukt om zelf vervoer te regelen. Dan verandert er niets. De afspraken die we met u hebben gemaakt, blijven van kracht.

Heeft u vragen?

Lees dan hieronder de vragen en antwoorden tegemoetkoming.

Vragen en antwoorden