Ga naar de hoofdinhoud

12 februari 2024

Wijken

Leestijd: 2 min

Speeddaten voor senioren

Ja, het is wel een beetje spannend. Maar misschien ontmoet u een nieuwe liefde, of gewoon een maatje om iets mee te ondernemen. Kom speeddaten op 14 februari bij De Buurvrouw. ‘Leer wijkgenoten kennen in een ander sfeertje’, zegt Jeanette de Visser van gro-up.

Het is weer eens wat anders: speeddaten voor senioren. De Dag van de Liefde, 14 februari, is een mooi moment om anderen te leren kennen. Een nieuwe liefde bijvoorbeeld of een vriend of vriendin om mee af te spreken. 

‘De middag is niet alleen voor alleenstaanden die een nieuwe partner zoeken’, aldus Jeanette de Visser. ‘Misschien ontmoet je iemand met wie het klikt en met wie je kunt afspreken of activiteiten kunt doen. Bij de eerste aanmeldingen zit ook een echtpaar bijvoorbeeld. Als je ouder bent, is vaak je netwerk wat kleiner. En je stapt niet zomaar op iemand af om kennis te maken. Wat is er leuker dan op Valentijnsdag je contacten uit te breiden?’

Bij de Buurvrouw 

Tijdens het speeddaten krijgen deelnemers wat hulp. Jeanette en haar collega Patty Groen delen kaartjes uit met vragen. Die kunnen deelnemers elkaar stellen als ze in gesprek gaan. 
‘Voor de date-middag zoeken we de samenwerking in de wijk op. Wijktheater De Buurvrouw, die veel activiteiten organiseert voor senioren, is de perfecte locatie. Je loopt er zo binnen, het  is heel laagdrempelig. Een plek waar je na het speeddaten vaker kunt afspreken.’ 

Speeddaten voor senioren
Patty (links) en Jeanette: 'Wat is er leuker dan op Valentijnsdag je contacten uit te breiden?' Foto: Jan van der Meijde

Aanmelden 

Het speeddaten is woensdag 14 februari van 14.00 tot 15.30 uur bij De Buurvrouw aan de Larikslaan 200 in Hillegersberg-Schiebroek. 
U kunt zich aanmelden bij:

Rotterdam Wijknieuws

Dit bericht heeft eerder gestaan in Rotterdam Wijknieuws, de digitale nieuwsbrief van de gemeente Rotterdam. Ook op de hoogte blijven wat er in uw buurt gebeurt? Aanmelden voor de nieuwsbrief en eerdere edities bekijken kan hier. Link opent een externe pagina.

Heeft u tips of suggesties? Mail de redactie. Link opent een externe pagina.