Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Schouwburgplein

Wie kent niet het Schouwburgplein? Een ideaal plein om op een bank in het zonnetje te zitten, waar kinderen met de bedriegertjes spelen en waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd.

Met rondom culturele instellingen als De Doelen, Theater Rotterdam en Pathé. Met een parkeergarage onder het plein en terrassen eromheen. Het is ook een plek die soms tot discussie leidt of het plein nu wel aantrekkelijk en gezellig genoeg is.

Programma van Eisen vastgesteld

Het college van B&W heeft in januari 2022 het Programma van Eisen voor het Schouwburgplein (PvE) vastgesteld. Het Schouwburgplein wordt een bruisende plek voor alle Rotterdammers. Het plein wordt aantrekkelijker met meer groen, meer cultuur, echt een plek om elkaar te ontmoeten. Voetgangersroutes worden niet meer onderbroken door straten of rijbanen en een fietsenstalling maakt het aantrekkelijk om op de fiets te komen.

Om te komen tot dit PvE is er door de gemeente samen met de Vereniging Verenigd Schouwburgplein in 2021 bij ondernemers, omwonenden en voorbijgangers de vraag gesteld ‘Hoe ziet uw ideale Schouwburgplein eruit?' Ruim duizend mensen hebben een reactie gegeven en de ideeën en tips zijn - waar het mag en kan - verwerkt in het Programma van Eisen. Link opent een externe pagina (PvE).

Het PvE is met de reacties van het publiek de basis voor het Voorlopig Ontwerp inrichtingsplan. Dit zal voorjaar 2022 klaar zijn. Ook dan wordt de omgeving benaderd om een reactie te geven. Dit leidt dan tot een Definitief Ontwerp, dat eind 2022 gereed is.

Meer informatie

Wilt u rechtstreeks contact met de gemeente over het herinrichtingsplan voor het Schouwburgplein? U kunt de projectorganisatie bereiken via e-mail: SchouwburgpleinSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.