Ga naar de hoofdinhoud

02 juni 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

Schone Stad Doe-dagen: hoe zit het met afval?

Afval in de natuur: wat doet dat met dieren en planten? Hoe maken ze van oud plastic nieuwe spullen? Wat kun je zelf doen om de stad schoon te houden? Je komt erachter tijdens de Schone Stad DOE-dagen, speciaal voor Rotterdammers tot 12 jaar.

Tijdens de Schone Stad DOE-dagen kunnen jonge Rotterdammers van 4 tot en met 12 jaar allerlei workshops en andere activiteiten doen. Bijvoorbeeld bij een van de boswachters die vertellen over hun beroep en over wat afval doet met planten en dieren. Of bij twee afvalophalers, die bij een vuilniswagen vertellen hoe zij dagelijks de stad schoonhouden en hoe jij daarbij kunt helpen. Voor de jongste Rotterdammers (3 t/m 8 jaar) is er de theatervoorstelling van Zeemeeuw Mama.

Toegang is gratis, wel even aanmelden

De toegang tijdens deze dagen is gratis. Wel is het belangrijk om je aan te melden voor onderdelen van het programma. Link opent een externe pagina via de website van de bibliotheek. Link opent een externe pagina of aan de balie van een van de vestigingen. 
•    Zaterdag 10 juni is de aftrap in de Centrale Bibliotheek. Jongeren kunnen 9 verschillende workshops volgen. 
•    Woensdag 14 juni is er een programma in de bibliotheek in Charlois en IJsselmonde.
•    Woensdag 21 juni is er een programma in de bibliotheken in Overschie, Delfshaven en Hoogvliet.

Schone Stad DOE-dagen

De Schone Stad DOE-dagen worden georganiseerd door de Bibliotheek Rotterdam en de gemeente. Het doel is om jonge Rotterdammers te leren en te laten ervaren wat afval eigenlijk is, hoe ze kunnen omgaan met afval, hoe ze afval kunnen scheiden en hoe ze kunnen bijdragen aan een schone stad voor henzelf, de dieren en de natuur.