Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 8 min

Schieweg

Voor autoverkeer is het niet meer mogelijk om rechtsaf te slaan vanaf de Schieweg naar de Walenburgerweg. Met de ruimte die hierdoor ontstaat, kan de oversteek voor voetgangers en fietsers veiliger worden gemaakt.

Na onderzoek is gebleken dat het doorgaande verkeer (zonder bestemming in de wijk) minder is geworden.  Het aantal auto’s dat nu in omliggende straten rijdt, is goed afgestemd op het type woonstraten. 

De afsluiting ging in eerste instantie om een proef met als doel te onderzoeken wat het effect van de verwijdering van de afslag op de veiligheid en het doorgaande verkeer zou zijn. Nu blijkt dat de resultaten van dit onderzoek positief zijn, is er door de gemeente, in overleg met de wijkraad, besloten om deze afslag definitief weg te halen. Dat betekent dat het kruispunt met Schieweg, Bergweg en Walenburgerweg binnenkort wordt aangepast, met meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

In de Vragen en antwoorden hieronder vindt u meer informatie over de onderzoeken en afsluitingen. Ook zijn hier antwoorden te vinden op veel gestelde vragen van bewoners en kunt u de resultaten vinden van de verkeerstellingen. 

Er gebeurt veel in de wijk

De komende tijd staan er meerdere werkzaamheden in de wijk gepland. Hieronder vindt u een overzicht:

Walenburgerweg, maandag 12 juni tot en met vrijdag 30 juni:

  • Fase 1: maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni: werkzaamheden aan kruispunt Walenburgerweg met Spoorsingel.
  • Fase 2: maandag 19 tot en met vrijdag 23 juni: werkzaamheden aan drempel bij De Beren, Walenburgerweg 89c.
  • Fase 3: maandag 26 tot en met vrijdag 30 juni: werkzaamheden aan de Walenburgweg op de kruispunten met de Baljuwstraat en de Stationssingel. 

Vervangen verkeerslichten Bentinckplein (begin juli).

De exacte planning volgt later.

Werkzaamheden voor veilig kruispunt met Schieweg, Bergweg en Walenburgerweg (eind augustus tot en met eind oktober).

De exacte planning volgt later.

Vragen en antwoorden

Meer informatie

Heeft u een vraag die hierboven niet beantwoord wordt? Stuur ons dan een e-mail via verkeersveiligheid@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.