Ga naar de hoofdinhoud

22 mei 2023

Algemeen

Leestijd: 2 min

Rotterdamse scholen strijden tegen elektronisch afval!

Tien basisscholen uit gemeente Rotterdam doen van 22 mei tot en met 15 juni mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met Rob van Heugten (Teamleider van Milieupark Aploniastraat) op de Buskesschool. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 22 mei en 15 juni gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: ewasterace.nl. Link opent een externe pagina. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

U kunt helpen!

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de 3 scholen met de meeste punten winnen een geheel verzorgd schoolreisje naar Diergaarde Blijdorp. Dus bied uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor duurzame producten.

Deelnemende scholen
PCBS De RegenboogRozenburg
De GlobetrotterKatendrecht
TarcisiusHillegersberg - Schiebroek
OBS De WilgenstamSchiebroek
De MariaschoolSpangen
Petrus DatheenschoolIJsselmonde
BuskesschoolZevenkamp
De CatamaranMolièrebuurt
De PionierAlexandrium
De NotenkrakerHoogvliet

Een tweede leven

E-waste afval kan natuurlijk ook het hele jaar door bij één van de zeven milieuparken in Rotterdam ingeleverd worden, of soms bij de winkel waar het apparaat is gekocht. Ook is het mogelijk dat het Repair Café de elektrische apparaten nog kan maken. Werkt het apparaat nog? Breng het dan naar de Kringloopwinkel Het Goed. Zo krijgen waardevolle en herbruikbare materialen en apparaten een tweede leven en dragen we bij aan een beter milieu en een circulaire economie. De E-waste Race Rotterdam 2023 is mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Het Goed en Diergaarde Blijdorp.

Kinderen in klas
Deelnemende klas