Ga naar de hoofdinhoud

28 december 2022

Algemeen

Leestijd: 2 min

Rotterdam verlaagt kosten 1e parkeervergunning

Het leven wordt duurder, en daarom komt de gemeente Rotterdam bewoners tegemoet in de kosten voor een parkeervergunning voor de eerste auto. De maandelijkse kosten bedragen vanaf 1 januari 2023 € 8,20.

Een tweede parkeervergunning wordt wel duurder, namelijk € 22,10 per maand. Hier is voor gekozen omdat maar een kleine groep van alle huishoudens in Rotterdam meer dan één auto bezit.

De bezoekersvergunning blijft onveranderd op € 0,11 per 10 minuten met een maximum van 500 uur per jaar. Hiermee kunnen bewoners hun bezoek voor een verlaagd tarief laten parkeren.

Parkeren op straat duurder

Het parkeren van de auto op straat kost vanaf 1 januari 2023 meer. In heel Rotterdam worden de parkeertarieven verhoogd. In het centrum kost het (kort)parkeren van de auto op straat vanaf het nieuwe jaar € 5,52 per uur. In de wijken rondom het centrum wordt de prijs € 2,76 per uur en in de buitenwijken € 1,92 per uur. Op Parkeren (rotterdam.nl) staan alle tarieven per gebied.

Gratis parkeren aan rand stad

De auto gratis parkeren? Dat kan op een van de P+R locaties aan de rand van de stad. Deze parkeerlocaties zijn goed verbonden met het openbaar vervoer. Zo kunt u snel en eenvoudig naar en van het centrum reizen.

Betaald parkeren om de parkeerdruk te verlagen

Rotterdam groeit. Veel Rotterdammers hebben een auto en ook veel bezoekers komen met de auto naar de stad. Maar er zijn te weinig parkeerplaatsen in de stad voor al die autogebruikers. De gemeente Rotterdam wil de parkeerdruk verlagen en voorkomen dat de parkeerdruk zich verplaatst naar gebieden waar parkeren nog gratis is. Daarom voert de gemeente de komende jaren in heel Rotterdam binnen de Ring betaald parkeren in. Ook worden de betaald parkeertijden verlengd naar 23.00 uur. Daardoor krijgen bewoners en ondernemers meer ruimte om een beschikbare parkeerplaats te vinden in de buurt van hun woning of werk.

Voor meer informatie kijk op Rotterdam.nl/betaaldparkeren.