Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Reyeroord Noord

De gemeente vervangt in 2023 het riool in Reyeroord Noord. Dat betekent dat we de straten openmaken om het bestaande riool te vervangen. Tegelijkertijd legt Vattenfall het warmtenet aan. Dit geeft ons de mogelijkheid om gelijk de hele buurt aan te pakken.

In deze straten gaat de gemeente aan de slag:

  • Kreileroord
  • Schuilingsoord
  • Veenoord
  • Wateroord

Als we dan toch in de straat aan de slag gaan, dan richten we de straat, waar dit mogelijk is in naar de wens, van de bewoners. Tot 1 mei 2022 konden bewoners hun wensen voor de buitenruimte doorgeven op een interactieve kaart. De interactieve kaart is nu gesloten. Na alle wensen geïnventariseerd te hebben is het projectteam samen met de ontwerpers aan de slag gegaan om te kijken welke wensen wel of niet in het ontwerp meegenomen worden. Hieruit is het voorlopig ontwerp ontstaan.

Ontwerp

Woensdag 7 december 2022 hebben wij het voorlopige ontwerp van Reyeroord Noord aan buurtbewoners gepresenteerd. Tijdens deze avond hebben wij een aantal reacties gekregen op het ontwerp. Het projectteam samen met de ontwerpers gaan kijken of deze reacties ook meegenomen kunnen worden in het ontwerp. Dan komen we uiteindelijk bij u terug met een definitief ontwerp wat we uit gaan voeren.

Kwartiermaken

Voor het project Reyeroord Noord is de aanpak nèt even anders: we betrekken u als bewoner erbij voordat we het ontwerp voor uw buurt maken. Dit noemen we 'kwartiermaken'. Als wij aan de slag gaan met het ontwerp kunnen wij uw wensen, waar dit mogelijk is, gelijk meenemen.  Denk, praat en doe met ons mee!

Blijf op de hoogte

Volg dit project op Rotterdam Aan de slag! App en ontvang een melding als er een update is.  Heeft u een smartphone of tablet? Download dan de Rotterdam Aan de slag! App. 

Heeft u geen mobiel apparaat? Geen probleem! Via rads.rotterdam.nl kunt u de webversie vinden.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over het project Reyeroord Noord? Neem dan contact op met omgevingsmanager Bartjan de Haas via e-mail reyeroord@rotterdam.nl of telefoon 06 384 874 31.