Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Perspectieffonds

Verstandig omgaan met geld is soms lastig. Als het niet goed gaat kun je schulden krijgen. Heb je al schulden? En lukt het je niet om die af te betalen? Dan kan het Perspectieffonds voor jou misschien de oplossing zijn.

Als je 18 jaar wordt verandert er veel in je leven. Je bent opeens financieel verantwoordelijk. Daardoor krijg je te maken met allerlei kosten. Je moet elke maand je zorgverzekering betalen. Je kunt zelf een lening afsluiten zonder toestemming van een volwassene. Je gaat misschien op jezelf wonen. En er moet ook nog geld overblijven voor leuke dingen.

Wat is het Perspectieffonds?

Het Perspectieffonds is er voor Rotterdamse jongeren die het niet lukt om hun schulden zelf af te lossen.

Kom jij niet in aanmerking voor gewone schuldhulpverlening? Bijvoorbeeld omdat je weinig inkomsten hebt en (bijna) niets kunt aflossen?  Dan is het Perspectieffonds misschien iets voor jou.

Je 'betaalt af' door een perspectiefprestatie. Dat is een stage waarbij je werkt aan je eigen toekomst. Als je deelneemt aan het fonds, ga je hard aan het werk voor je eigen toekomst. De gemeente werkt samen met jou om te zorgen dat jij jouw doelen bereikt.

Het traject duurt 2 jaar. Heb je je schulden afgelost? En heb je toch nog hulp nodig? Dan staan we nog drie jaar voor je klaar als je ons nodig hebt.

Voor wie is het Perspectieffonds?

Heb jij schulden en kom je er alleen niet uit? En heb je ook andere problemen, zoals op school of thuis? Dan kom kan het Perspectieffonds je misschien helpen.

Voor wie is het niet?

Het Perspectieffonds is niet voor alle jongeren. Kun je je niet 100% inzetten om aan je schulden te werken? Of zijn je schulden ontstaan door bijvoorbeeld fraude of boetes? Dan is het fonds waarschijnlijk niets voor jou.

Denk je dat het fonds niets voor jou is? Neem dan toch contact op met het Jongerenloket. Want zelfs als het fonds voor jou niet de juiste oplossing is, kunnen we je helpen. Kijk voor meer informatie op de pagina van het Perspectiefpact.

Wat ga jij doen?

Geldproblemen oplossen kost tijd. Je gaat met veel mensen praten om te kijken wat we voor je kunnen doen. Ook moet je veel informatie aanleveren. Je schulden oplossen vraagt veel van je tijd en inzet. Je moet dus echt gemotiveerd zijn. Maar wij zijn er voor je en samen gaan we aan de slag om je geldproblemen op te lossen.

Aanmelden voor het Perspectieffonds

Neem contact op met het Jongerenloket om een afspraak te maken. Je krijgt dan een startgesprek met een medewerker van het Expertise Team Financiën. Deze financieel specialist gaat je helpen met je geldzaken. Deze specialist bepaalt ook of het Perspectieffonds voor jou de beste oplossing is. Of dat iets anders misschien beter bij jou past. Word je ook al geholpen door een maatschappelijk werker of een bewindvoerder? Zij kunnen je ook aanmelden bij het Jongerenloket voor het fonds.

Meer informatie

Benieuwd of het Perspectieffonds iets voor jou is? Neem dan contact op met het Jongerenloket.
Telefoonnummer 010 267 13 00
E-mail: info@jongerenloket.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.