Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Perspectieffonds

Verstandig omgaan met geld is soms lastig. Als het niet goed gaat kun je schulden krijgen. Heb je al schulden? En lukt het je niet om die af te betalen? Dan kan het Perspectieffonds voor jou misschien de oplossing zijn.

Als je 18 jaar wordt verandert er veel in je leven. Je bent opeens financieel verantwoordelijk. Daardoor krijg je te maken met allerlei kosten.
Je moet elke maand je zorgverzekering betalen. Je kunt zelf een lening afsluiten zonder toestemming van een volwassene. Je gaat misschien op jezelf wonen. En er moet ook nog geld overblijven voor leuke dingen.

Wat is het Perspectieffonds?

Het Perspectieffonds is er voor Rotterdamse jongeren die het niet lukt om hun schulden zelf af te lossen.

Je 'betaalt af' door een perspectiefprestatie. Dat is een stage waarbij je werkt aan je eigen toekomst. Als je deelneemt aan het fonds, ga je hard aan het werk voor je eigen toekomst. De gemeente werkt samen met jou om te zorgen dat jij jouw doelen bereikt.

Het traject duurt 2 jaar. Heb je je schulden afgelost? En heb je toch nog hulp nodig? Dan staan we nog drie jaar voor je klaar als je ons nodig hebt.

Het is op dit moment niet meer mogelijk om je aan te melden voor het Perspectieffonds.

Heb je geldzorgen? Dan denken wij graag met je mee over een oplossing. Je kunt met het Jongerenloket bellen via 010 267 13 00, mailen via info@jongerenloket.rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of anoniem chatten met een medewerker via jongerenloket. Kijk voor meer informatie over hulp bij geldzorgen op de pagina geldzorgen.