Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Parkeren Charlois-West

Sinds maandag 1 augustus 2022 geldt op het bedrijventerrein Charlois-West betaald parkeren. Door de invoering van betaald parkeren op het bedrijventerrein Charlois-West komt er meer parkeerruimte vrij voor ondernemers en bewoners.

Ondernemers van bedrijventerrein Charlois-West en omwonenden uit sector 26, ontvingen op woensdag 6 juli 2022 een brief en informatieblad.

Waarom betaald parkeren?

Sinds in de wijk Oud-Charlois betaald parkeren is ingevoerd is op het bedrijventerrein de parkeerdruk enorm toegenomen. De laatste tijd is daardoor niet alleen wanorde ontstaan, maar komt ook de veiligheid ernstig in het gedrang. De gemeente heeft al eerder, en met name de afgelopen periode, meerdere meldingen ontvangen van ondernemers en de ondernemersvereniging Charlois-West die vragen om een oplossing voor de hoge parkeerdruk.

Om een hoge parkeerdruk te verminderen en hierop te kunnen sturen, is parkeerregulering een beproefde oplossing. Het effect hiervan is dat de parkeerplaatsen hoofdzakelijk worden gebruikt door de mensen die in de wijk werken, wonen of hier een bestemming hebben. Niet door bijvoorbeeld forenzen of door bewoners uit een betaald parkeergebied die hun auto verder weg parkeren om zo aan de kosten te ontsnappen.

In de gemeente Rotterdam gebruiken we betaald parkeren als enige instrument tegen dit soort parkeerdruk. Gezien de ernst van de ontstane parkeerproblematiek, de verkeersonveilige situatie en sociale onrust, de extreem hoge parkeerdruk en het advies van de politie, is besloten per 1 augustus 2022 betaald parkeren op het bedrijventerrein Charlois-West in te voeren.

Op welke tijden geldt betaald parkeren en wat kost het?

Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur. Het laagste straatparkeertarief van € 1,80 per uur is van toepassing.

Parkeervergunning aanvragen als bewoner

Bent u bewoner van de wijk en heeft u een auto? Dan kunt u uw parkeervergunning aanvragen. Dit kan als bewoner met uw DigiD via de pagina Parkeervergunning.

Bedrijfsparkeervergunning aanvragen als ondernemer

Als ondernemer kunt u uw bedrijfsparkeervergunning aanvragen met uw eHerkenning via de pagina Parkeervergunning. Een bedrijfsparkeervergunning kost € 40,80 per maand. Met de bedrijfsparkeervergunning kunt u vanaf 1 augustus 2022 parkeren op alle openbare parkeerplaatsen op dit bedrijventerrein.

Bezoekers laten parkeren

Om als bewoner uw bezoek te laten parkeren voor een lager bedrag kunt een bezoekersparkeervergunning aanvragen. U kunt deze met uw DigiD aanvragen via de pagina Bezoekersparkeervergunning

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over parkeren op de pagina Parkeren.