Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Padel

Padel is momenteel een snel groeiende sport, ook in Nederland. Ons land telt al meer dan 75.000 padelspelers, waarvan er 25.000 bij verenigingen spelen. Er zijn ruim 500 padelbanen op 215 locaties. Naar verwachting zijn dit er in 2024 meer dan 1.000.

Rotterdam heeft 14 padelbanen, verdeeld over 4 locaties. De vraag naar padel en het aantal padel-initiatieven nemen ook hier snel toe. Deze pagina is bedoeld voor potentiële aanbieders, die het aanbod van padel in Rotterdam willen uitbreiden.

Padelbanen

De gemeente wil nieuwe padelbanen het liefst koppelen aan bestaande sportverenigingen, zoals tennisverenigingen. Door de toevoeging van padel kan het ledenaantal toenemen. De gemeente werkt daarom samen met Rotterdam Sportsupport en het Sportbedrijf Rotterdam om de initiatieven op het gebied van padel te koppelen aan (tennis)verenigingen en zo succesvolle samenwerkingen tot stand te brengen. Daarnaast bieden we ook ondersteuning in het zoeken naar alternatieve locaties buiten de bestaande sportparken.

Wil u padel gaan aanbieden in Rotterdam? Stuur uw initiatie dan voor advies en samenwerkingen met verenigingen naar padelMO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Toelichting op uw initiatief

Om een goed beeld te krijgen van uw initiatief vragen we u om in uw plan de volgende punten toe te lichten:

  • meerwaarde voor de (sportende) Rotterdammer
  • meerwaarde voor de sportvereniging (als het om een locatie van een sportvereniging gaat)
  • mogelijkheid om banen open te stellen voor niet-leden, bijvoorbeeld door speciale lidmaatschappen of werken met daluren
  • spreiding in de stad
  • sluitende businesscase.

Hoe lang duurt het?

Nadat u uw initiatief heeft verstuurd naar padelMO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina, ontvangt u direct een ontvangstbevestiging per e-mail.

  • Binnen 3 weken nemen we contact met u op over een mogelijk vervolg.
  • Over de duur van het aanvraagtraject kan de gemeente vooraf niets zeggen. Dit verschilt per type initiatief.

Padel

Padel is een mix van tennis en squash. Het spel wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en omringd door wanden. De wanden zijn meestal een combinatie van glas en een hekwerk. Padel speel je met een padelracket en een padelbal.