Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Noordelijk Niertje

De Nederlandse Bouw Unie heeft het plan NN Kralingen met 54 woningen op de nieuwbouwlocatie Noordelijk Niertje Oost opgeleverd. De gemeente zorgde voor de inrichting van de openbare ruimte rondom de nieuwbouw.

Er zijn nog een paar kleine werkzaamheden te gaan. De buitenruimte is vrijwel geheel definitief ingericht. De straat is op hoogte en het groen is aangelegd.

De resterende punten zijn:

  • Het maken van een definitieve afscheiding in het najaar op de dam in de watergang langs het Laantje van Vredebest. Dat gebeurt in het najaar. Dan is er geen verbinding meer naar de Kralingse Zoom en krijgt het gras de kans om te groeien. De definitieve afscheiding bestaat uit beplanting.
  • In het najaar verlengen we het wilgenhek in de speeltuin en plaatsen we stap- en zitpaaltjes.
  • Aan de kant van de Kralingse Zoom komt op een aantal plaatsen een aanpassing aan de oever. Deze wordt 'natuurvriendelijk', waardoor bijvoorbeeld jonge eendjes de oever op kunnen klauteren.
  • In september heeft de gemeente een aantal parkeertellingen uitgevoerd, waarmee we de parkeerdruk controleren. Dat was een afspraak die tijdens de ontwerpfase met bewoners is gemaakt. Er is geteld op dinsdag 6 september, donderdag 8 september en zaterdag 10 september. Alle dagen is de parkeerdruk gemeten tussen 12.00 en 14.00 uur en 23.00 en 03.00 uur.  Uit de tellingen blijkt dat de parkeerdruk op de Leendert Butterstraat op geen van de zes telmomenten boven de 85% uit komt.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Sjoerd Ennenga. Link opent een externe pagina, 06 538 028 28, of een e-mail sturen naar noordelijkniertje@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.