World Cleanup Day 2020
Gepubliceerd op: 10-09-2020
Geprint op: 22-09-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/world-cleanup-day-2020/
Ga naar de hoofdinhoud

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Samen met 180 andere landen maken we de wereld een stukje schoner en mooier. Vorig jaar deden er bijna 20 miljoen mensen mee. Doet u dit jaar ook mee in Rotterdam?

De World Cleanup Day wordt dit jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon. Het doel van deze dag is zoveel mogelijk zwerfafval van straat en uit het water te krijgen. De (plastic)vervuiling staat wereldwijd en in Rotterdam hoog op de agenda en dat is helaas nodig: de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een groot deel in ons milieu.

Opruimactie

Zwerfafval bestaat vooral uit blikjes, petflesjes, patatbakjes, snoepverpakkingen, sigarettenpeuken en kauwgom. Niet iedereen gooit zijn afval netjes in de prullenbak. Daarom hebben we uw hulp hard nodig! Wilt u zelf een opruimactie opzetten? Dan kan de gemeente helpen met schoonmaakmaterialen. Vraag daarvoor hulp bij uw wijkregisseur of bel 14010. U kunt ook aansluiten bij een opruimactie die al is opgezet. U vindt ze allemaal op de pagina van World Cleanup Day.

Belangrijk: houd tijdens het schoonmaken rekening met de maatregelen rondom corona.

Meer informatie

Jaarlijks wordt er ongeveer 13 miljoen kilo zwerfafval van straat gehaald.

\