Kerstvakantie vol unieke activiteiten
Gepubliceerd op: 13-12-2021
Geprint op: 12-01-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/winter-of-esports/
Ga naar de hoofdinhoud

De kerstvakantie staat in Rotterdam in het teken van de Winter of Esports. Van 27 december tot en met 7 januari kunnen Rotterdamse jongeren van 6 tot en met 27 jaar terecht voor unieke ervaringen in de hele stad.

Zo kunnen zij bijvoorbeeld meedoen aan virtuele fietstours, een VR Experience, verschillende simulaties én kunnen ze gamen met hun favoriete held. Op 30 december vindt de finale van het Motivational FIFA Tournament ‘Only Winners in Rotterdam’ plaats in Rotterdam Ahoy. Hierbij zijn BN’ers als Mart Hoogkamer, Rico Verhoeven, Eljero Elia, Tisjeboyjay en Edson da Graça aanwezig. Jongeren kunnen nu al meedoen via voorrondes die door heel Rotterdam plaatsvinden in scholen, huizen van de wijken en online.

Virtueel fietsen en F1 simulatie

De Winter of Esports heeft ook een veelzijdig programma voor jongeren van 6 tot 21 jaar in de wijken: 12 Days of Esports. Vanaf 27 december zijn er twaalf dagen lang op locaties in de wijken activiteiten te beleven, waarbij gamen en esports en centraal staan. Met activiteiten zoals Real Life Fortnite, de Rotterdam Cycling Tour en een F1 simulatie worden de jongeren uitgedaagd om actief te zijn. Het doel van deze programma’s is om op een leuke manier het welzijn, kennisniveau en de sociale vaardigheden van jongeren te bevorderen. Het competitie-element en het samen gamen verbindt hen met elkaar.

Esportshoofdstad van Nederland

Wethouder Christine Eskes (volksgezondheid, zorg, ouderen en sport): 'In Rotterdam omarmen we de populariteit van gaming en esports. We ervaren de sociale meerwaarde en zien kansen om met esports en gaming jongeren te verbinden. Met Winter of Esports willen we, juist ook in deze tijd, een fysieke plek bieden waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, samen competitief kunnen gamen en waar combinaties te maken zijn met sporten en bewegen.' Met Esports wil Rotterdam daarnaast ook verenigingen toekomstbestendiger en aantrekkelijker maken.

Meer informatie

De Winter of Esports wordt in opdracht van de Gemeente Rotterdam georganiseerd door Techonomy, House of Esports en Huis van Asporaat. Rotterdamse jongeren kunnen zich aanmelden via Winterofesports.nl.