Lekker lopen te lopen
Gepubliceerd op: 14-02-2020
Geprint op: 20-02-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/wil-je-met-me-lopen/
Spring naar het artikel

'Wil je met me lopen?' Dit was vroeger de vraag om een verkering mee aan te wakkeren. Nu stellen wij u de vraag: Waar is het prettig en minder prettig wandelen in Rotterdam?

De verwachting is dat Rotterdam over vijftien jaar 65.000 meer inwoners heeft dan nu. Om de stad leefbaar en bereikbaar te houden is het belangrijk dat er meer ruimte komt voor fietsers en voetgangers. De gemeente Rotterdam vindt uw mening belangrijk en wil met een digitale kaart laten zien hoe u het wandelen in de stad ervaart. Op deze digitale kaart kunt u twee hartjes en twee gebroken hartjes plaatsen. Bij elke locatie die u aangeeft stellen we een aantal vragen over uw wandelervaring.

Wilt u de vragenlijst invullen?

U kunt de vragenlijst tot en met vrijdag 6 maart invullen. Dat kan anoniem en dit duurt ongeveer 5 minuten. Uw ervaringen nemen wij mee in het actieplan Rotterdam Loopt. Ga hier naar de digitale kaart.

'Ik vind Rotterdam al een fijne loopstad. Er zijn veel plekken waar je lekker en rustig kunt lopen. Vooral rond het station, Binnenrotte, Westersingel is het leuk en afwisselend.'

Bart Christiaens - afdeling Mobiliteit van de gemeente

Vertel uw verhaal over lopen

Liefjes ontmoeten, hoe ging dat vroeger? Jongens en meisjes gingen op zaterdagavond in groepjes tegenover elkaar op de hoofdstraat van de wijk lopen. Als een jongen een meisje leuk vond, vroeg hij haar of ze met hem wilde lopen. Als het meisje toestemde, gingen de jongen en het meisje samen wandelen, misschien hielden ze elkaars hand vast en gaven ze elkaar stiekem een kusje. (Bron: onderzoek OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam ‘Wil je met me lopen’ van Judith van den Dool en Roos Ferrero)

Heeft u een bijzonder verhaal over lopen dat u met ons wilt delen? Wij horen het graag! Stuur een mail naar rotterdamloopt@rotterdam.nl.

Meer informatie

Rotterdam werkt aan een gezonde, bereikbare en toegankelijke stad voor de voetganger; in de straten, parken, pleinen en gebouwen. Zodat het prettiger wordt voor mensen om in Rotterdam te lopen. Op naar Rotterdam als aantrekkelijke loopstad!

Meer weten over hoe bestuur, stad en partners samen doorpakken voor het Rotterdam van nu en de toekomst? Kijk op de pagina Wonen in een wereldstad.

\