Weer controle op ongebruikte fietsen
Gepubliceerd op: 23-08-2021
Geprint op: 26-10-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/weesfietsen/
Ga naar de hoofdinhoud

In fietsenstallingen en bij OV-stations controleert de gemeente vanaf 1 september weer op ongebruikte, achtergelaten geparkeerde (brom)fietsen. Vanwege de COVID-19 pandemie werd dit lange tijd niet gedaan.

Door de controle te hervatten moeten er parkeerplekken vrijkomen in de stallingen en rond OV-stations. Fietsen mogen maximaal vier weken gestald of geparkeerd worden op een parkeerplek. In de ondergrondse openbare fietsenstalling van het Centraal Station is de termijn twee weken.

Fietspunt

De te lang geparkeerde fietsen checken handhavers weer nu de zomervakantie voorbij is en men de fiets weer meer gebruikt als aanvulling op het OV om naar huis, werk of school te reizen. Gemeentelijke handhavers checken ook op foutgeparkeerde (bij een parkeerverbod) en hinderlijk geparkeerde (brom-) fietsen. Als verplaatsen niet mogelijk is, worden deze verwijderd. Deze worden bewaard bij het Fietspunt, voor maximaal dertien weken. Wees(brom)fietsen bewaren we maximaal zes weken. Eigenaren kunnen hun fiets tegen betaling bij het Fietspunt ophalen.

Meer informatie

Fiets weg? Check Fietspunt! Op de pagina Fietspunt leest u hoe u uw (brom-)fiets weer terugkrijgt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw fiets te stallen; zoals (gratis) fietsenstallingen, buurtstallingen, fietsenrekken, fietstrommels, parkeergarages en fietsvlonders? Ga dan naar de pagina Fiets stallen.