VvE-010 bestaat 10 jaar
Gepubliceerd op: 04-11-2019
Geprint op: 18-11-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/vve-010-bestaat-10-jaar/
Spring naar het artikel
Foto: Peter Schmidt

Dit Rotterdamse serviceloket heeft de afgelopen tien jaar duizenden woningeigenaren geholpen met het activeren van hun Vereniging van Eigenaren (VvE), en met het onderhouden en duurzamer maken van hun pand.

Een actieve VvE maakt woningen beter en de wijk leefbaarder. In Rotterdam valt 41% van de woningen onder een Vereniging van Eigenaren. VvE-010 stimuleert eigenaren en VvE’s om actiever te worden en onderhoud serieus op te pakken. Zo is er een meerjarenonderhoudsprogramma voor ongeveer 3.500 woningen, en krijgen eigenaren begeleiding bij het uitvoeren van noodzakelijk onderhoud. Het Serviceloket helpt ook kleine VvE’s in oude wijken op Zuid, waar achterstanden groot zijn.

VvE-010 is opgericht door de gemeente en enkele woningstichtingen. Hoofddoel is het activeren van VvE's en hen helpen bij duurzaam woningonderhoud. Daarnaast richt het serviceloket zich op het duurzaam maken van alle Rotterdamse VvE's.

Duurzaam maken

Rotterdam werkt hard aan haar klimaatdoelen. Serviceloket VvE-010 begeleidt 40 VvE's om daaraan bij te dragen. Dat zijn zo'n 20.000 appartementen. Het Serviceloket helpt bij voorbeeld met het duurzamer maken van hun woningen, het aanvragen van een subsidie of een lening.

Frank Peters, directeur VvE-010: 'De afgelopen tien jaar hebben we veel bereikt, samen met onze samenwerkingspartners. Komende jaren gaan we op drie niveaus verder: We gaan slapende VvE's in de oude stadswijken activeren, en de samenwerking van meerdere kleine VvE’s activeren en ondersteunen. Daarnaast maken we grote actieve en financieel gezonde VvE's duurzamer.'

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website VvE-010 of neem contact op via info@vve010.nl. Ook het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) werkt daaraan met het project Steigers op Zuid.