Vrijwilligers beloond met sportlessen
Gepubliceerd op: 07-02-2019
Geprint op: 20-02-2019
https://www.rotterdam.nl/nieuws/vrijwilligers-beloond-met/
Spring naar het artikel
Foto: Rotterdammersvoorelkaar

Sportverenigingen kunnen niet zonder vrijwilligers. Dat geldt ook voor sporters die niet zelfstandig kunnen sporten. Daarom worden vrijwilligers die zich in februari aanmelden beloond met twee weken gratis sporten.

Rotterdammersvoorelkaar (het vrijwilligersplatform van Rotterdam) en sportverenigingen in heel Rotterdam starten een gezamenlijke campagne rondom sport en vrijwilligerswerk. 150 sportaanbieders in heel Rotterdam doneerden hiervoor gratis lessen. Jeroen de Punder van Rotterdammersvoorelkaar: 'Echt geweldig dat zoveel clubs met zulk enthousiasme vrijwillige inzet stimuleren. Samen bewegen we mensen om iets goeds te doen!'.

Tekort aan vrijwilligers

Deze inzet is hard nodig, want steeds meer sportverenigingen kampen met enorme vrijwilligerstekorten. Bardiensten, vervoer, wedstrijdondersteuning en bestuursfuncties leveren de grootste uitdaging op. Daarnaast merkt Rotterdammersvoorelkaar ook een groeiend tekort op aan sportieve vrijwilligers die samen met een stadsgenoot willen sporten. Zoals samen hardlopen, fitnessen of in een bijzonder geval ‘stoelyoga’ beoefenen.

Meer informatie

Meer weten over de actie van Rotterdammersvoorelkaar of wilt u zich aanmelden? Bekijk dan de website Rotterdammersvoorelkaar en de trailer op YouTube.