Verhuur van dag- en nachtrecreatie vanaf 15 mei
Gepubliceerd op: 12-05-2020
Geprint op: 02-06-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/verruiming-verhuur-recrea/
Spring naar het artikel

Met ingang van vrijdag 15 mei worden stappen gezet om de verhuur van recreatieve verblijven in Rotterdam-Rijnmond verder mogelijk te maken.

Sinds 9 mei was het al mogelijk om dag en nacht te verblijven op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden onder de voorwaarde dat het om vaste verhuur of eigendom van een verblijf ging, met eigen sanitaire voorzieningen.

Omdat de druk op de zorg nog altijd afneemt, tijdelijke zorglocaties kunnen worden gesloten en afgebouwd en de besmettingsgraad daalt, is het mogelijk ook de verhuur van verblijven met eigen sanitaire voorzieningen te verruimen. Dit gebeurt in een aantal stappen:

  • Vrijdag 15 mei 25% verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 22 mei 50% verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 29 mei 75% verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair
  • Woensdag 1 juli In heel Nederland alle voorzieningen op campings en vakantieparken open en 100% verhuur

Monitoring en evaluatie

In overleg met de burgemeesters van de recreatiegemeenten en de voorzitter van de veiligheidsregio is hiertoe besloten. Hiervoor geldt te allen tijde dat de stappen afhankelijk zijn van besluitvorming van het kabinet en wekelijkse monitoring en evaluatie. Op het moment dat het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio veel groter wordt, is de kans aanwezig dat versoepelingen worden teruggedraaid of uitgesteld.

Richtlijnen

Vanzelfsprekend geldt voor alle versoepelingen dat de voorwaarden met betrekking tot horeca, sanitair, persoonlijke hygiëne en 1,5 meter afstand blijven gelden. De medewerking van alle beheerders en toeristen is keihard nodig om deze versoepelingen met elkaar mogelijk te maken.

\