Gemeente helpt basisscholen met verkeerslessen
Gepubliceerd op: 17-08-2022
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/nieuws/verkeersmenu010/
Ga naar de hoofdinhoud

De gemeente Rotterdam gaat verkeerslessen geven op basisscholen. Via een speciaal lespakket leren basisschoolkinderen over verkeersveiligheid.

Rotterdam wordt steeds drukker en er is meer verkeer op straat. Om ervoor te zorgen dat kinderen veilig door de stad kunnen lopen en fietsen, heeft de gemeente een lespakket gemaakt: Verkeersmenu010. De gratis lessen zijn voor kinderen uit groep 1 tot en met 8.

Lespakket aanvragen

Basisscholen kunnen een lespakket aanvragen. Twee zogenoemde schoolaccountmanagers van de gemeente helpen de school bij het vinden met een gepast pakket. Vervolgens komt er iemand die bekend is met het pakket om de les te geven aan de klas. Scholen hoeven verder dus niks te doen. Belangrijk is wel dat zij ruimte maken in hun rooster zodat de lessen gegeven kunnen worden.

Aanspreekpunt

Eén van de twee accountmanagers is Roexana Abdoella: 'Wij worden het vaste aanspreekpunt voor scholen voor verkeersonderwijs. We vragen aan de scholen wat er speelt, zodat we in onze lessen echte situaties kunnen bespreken met de kinderen. Is de school bijvoorbeeld dicht bij een druk kruispunt? Dan kunnen we dat voorbeeld gebruiken om kinderen te leren over voorrangsregels.'

Een ander voorbeeld is het geven van fietslessen. Op veel scholen hebben kinderen geen fiets, waardoor de lessen niet gegeven kunnen worden. De gemeente zorgt er dan voor dat kinderen fietsen kunnen gebruiken, zodat ze toch kunnen meedoen aan het praktijk verkeersexamen.

Voor middelbare scholen zijn er aparte lessen beschikbaar via onze externe partner Totallytraffic.nl. Op de website totallytraffic.nl vindt u een overzicht van de gastlessen en doe-het-zelf-lessen die beschikbaar zijn in Zuid-Holland. U kunt de modules direct aanvragen via de website.

Meer informatie?

Kijk op de pagina Verkeersmenu010 voor meer informatie. Meteen een lespakket aanvragen? Kijk dan op Aanvragen modules Verkeersmenu010.