Veilig naar school door verkeersexperiment
Gepubliceerd op: 26-10-2020
Geprint op: 30-11-2020
https://www.rotterdam.nl/nieuws/veilig-naar-school/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam wil het verkeer rondom basisscholen in de stad veiliger maken. Daarom wordt de straat voor basisschool de Bergse Zonnebloem in het Kleiwegkwartier tijdens haal- en brengmomenten vanaf vandaag tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.

De Elektroweg bij de Bergse Zonnebloem is op haal- en brengmomenten erg druk. Er is veel autoverkeer dat zorgt voor onveilige situaties. Door geparkeerde auto’s zijn overstekende schoolkinderen en fietsers niet goed te zien. Ook moeten fietsers zich een weg banen door de opstoppingen vlak voor de school. Dit zorgt voor onveilige situaties. De gemeente en de school willen dat veranderen.

Aanpassingen op straat

Tijdens haal- en brengmomenten wordt de Elektroweg vanaf maandag 26 oktober tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag wordt de weg afgesloten van 08.00 tot 08.45 uur en van 14.30 tot 15.15 uur. Op woensdag is de straat van 08.00 tot 08.45 uur en van 12.00 tot 12.45 uur niet bereikbaar voor autoverkeer. Bewoners van de Elektroweg kunnen hun huis wel bereiken.

Dit is de tweede basisschool die meedoet aan het verkeersexperiment Veilige Schoolomgeving in Rotterdam. Er wordt gekeken of kinderen veiliger naar school kunnen fietsen en lopen. De nieuwe verkeerssituaties worden minimaal twee maanden getest.

Meer informatie

Het aantal fietsers en voetgangers in Rotterdam neemt toe. Daarom kijkt de stad naar een nieuwe verdeling op straat waar fietsers en voetgangers meer ruimte voelen en krijgen. Dit experiment Veilige Schoolomgeving maakt onderdeel uit van een reeks experimenten in de stad. Zo wordt er gekeken of de verkeerssituatie en de omgeving verbetert.

Kijk voor meer informatie op rotterdam.nl/testdetoekomst