Eerste vaccinatielocatie bij Rotterdam The Hague Airport
Gepubliceerd op: 23-12-2020
Geprint op: 16-01-2021
https://www.rotterdam.nl/nieuws/vaccinatielocatie-rtha/
Ga naar de hoofdinhoud

Rotterdam The Hague Airport is de locatie in Rotterdam-Rijnmond waar vanaf 8 januari wordt gestart met vaccineren. Het is één van de drie eerste GGD-locaties in Nederland, naast Hart van Brabant en Utrecht.

Er is gekozen voor deze XL-locatie, vanwege de ruim opgezette paviljoenen. Eén paviljoen wordt volledig gebruikt om te vaccineren. Het andere paviljoen blijft beschikbaar voor testen.

Goede bereikbaarheid

Daarnaast speelt de bereikbaarheid ook een grote rol in de keuze voor deze locatie. Rotterdam The Hague Airport is centraal gelegen en heeft voldoende parkeergelegenheid. Er worden plannen uitgewerkt om ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te verbeteren. Een van de oplossingen is de inzet van pendelbussen.

Zorgpersoneel als eerste opgeroepen

De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en thuiszorg (via de Wmo-ondersteuning). Medewerkers krijgen een uitnodiging via hun werkgever.

Twee prikken

Het coronavaccin bestaat uit twee prikken. Er moeten drie weken tussen de eerste en tweede prik zitten. Daarom krijgen mensen twee afspraken voor de vaccinatie. Op deze vaccinatielocatie wordt er vanaf 8 januari 7 dagen per week gevaccineerd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over vaccineren en over testen op het coronavirus op de website van GGD Rotterdam Rijnmond.